Fék nélkül: nyíltan hazudik új kampányában a Fidesz

2018. január 30., kedd 17:51, frissítve: szerda 07:35

Nehéz elhinni, hogy léteznek további mélységek a CÖF Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort összeboronáló bohóckampányán túl.

A Fidesz azonban képes volt ennél is lejjebb merülni.

Új plakátjukon Soros György karolja át ördögi mosollyal az ellenzéki pártok hazai kormányfőjelöltjeit. Mindegyik politikus egy erővágót tart kezében – előttük pedig a felirat: Együtt bontanák le a határzárat.

Hidvéghi Balázst, a Fidesz kommunikációs igazgatóját egyáltalán nem zavarta meg az a tény, hogy egyik említett ellenzéki párt sem beszélt a magyar határkerítés elbontásáról – kedd délben a Kossuth téren gond nélkül megtartotta sorosozós sajtótájékoztatóját a plakát előtt.

A politikus kifejtette: Soros György legutóbb Davosból „üzent hadat” Magyarországnak, „bejelentette, hogy részt fog venni a magyar választási kampányban” – ami úgy, ahogy van, nem igaz, hiszen Soros éppen arról beszélt Davosban, hogy Orbán Viktor felvásárolta az MSZP vezetőit, maffiaállamot alakít ki, a Fidesz pedig nagy valószínűséggel 2018 áprilisában is megnyeri a választásokat.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

 

Egy ilyen megjegyzés után nehezen elképzelhető az üzletember és az MSZP közötti szövetség, de a Fidesz kampánya éppen ezt sejteti – propagandájuk szerint Soros célja a magyar határzár lebontása és az, hogy Magyarország is bevándorlóország legyen.

„Ebben szövetségesei a magyar ellenzéki pártok vezetői, ők láthatók még a plakáton – mondta sajtótájékoztatóján Hidvéghi –, Gyurcsány Ferenc, aki egyszer már tönkretette az országot, Vona Gábor, aki a hatalomért és a pénzért mindenre képes, a már minden pártot megjárt, köpönyegforgató Karácsony Gergely és a kiábrándítóan baloldalivá váló Szél Bernadett.”

A Fidesz nyilatkozatára eddig csak a Momentum reagált, igaz, őket nem is nevezték Soros-bérenc határbontónak: mindenesetre levélben jelezték, hogy nem bontanák le a határzárat.

A parlamenti ülésre már nem mentek el

A Fidesz így kedden a Parlament épülete előtt politizált, bemenni azonban már nem akartak: Hidvéghi Balázs sajtótájékoztatója után egy órával az MSZP, a Jobbik és az LMP rendkívüli parlamenti ülést hívott össze, melyen részt vett Vona Gábor, Szél Bernadett és Karácsony Gergely is.

Az ellenzéki pártok vizsgálóbizottságot akartak létrehozni, ami a kormány betelepítési politikáját, a csendben befogadott 2300 menekült és a 20 ezer gazdasági bevándorló ügyét tárta volna fel.

A Fidesz képviselői azonban öt államtitkárt leszámítva nem jöttek el

a rendkívüli ülésre, ami így határozatképtelen maradt.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.