Fekete-Győr: A szemünket is szétlopják, ellopják és szétcsalják

MN

2017. augusztus 20., vasárnap 13:05, frissítve: vasárnap 14:37

A Fidesz vezette állam cserbenhagyta az állampolgárokat, nem végzi el a dolgát, nem látja el alapvető feladatait – mondta a Hvg.hu tudósítása szerint Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője augusztus 20-i ünnepi beszédében. Mint fogalmazott: „Ma már látjuk, nem az ország megújítására készültek, hanem egyetlen dologra: hogy a szemünket is szétlopják, ellopják és szétcsalják.”

A Momentum szerint augusztus 20. „cselekvő, bátor és jövőbe néző” Magyarországról kell, hogy szóljon, ehhez viszont ilyen országot kell építeni, ám a kormánypárt nem ezen dolgozik. Fekete-Győr úgy véli: „a Fidesz Magyarországán tulajdonképpen csak a látvány a fontos, a kórház legyen kívülről felújítva, döcögjön a kisvasút, legyen miénk a vizes vb mindenáron. Hogy közben egyébként annyian hagyják el az országot, ahányan tíz év alatt születnek, kit érdekel, ki látja azt? Hogy kórházba már nem merünk bemenni, hátha nem fogunk kijönni, kit érdekel, ki látja azt?”

A mozgalom ezért hozta a létre a cselekvés köreit, amivel a párt szeretné saját kezébe venni a helyi problémák megoldását. A mai eseményen ennek érdekében bemutatták a cselekvés köreinek megyei és budapesti arcait is.

Fekete-Győr András beszélt az elmúlt hónapok tapasztalataitól és eredményeiről is. Felhívta a figyelmet, hogy míg a NOlimpia-kampány alatt csak 150-en voltak, most már 1200 főt számlál a Momentum. Elismerte ugyanakkor, hogy követtek el hibákat is az elmúlt időszakban.

A politikus zárásképpen megerősítette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatásakor, augusztus 28-án szervez Európamenet néven demonstrációt a Momentum.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.