Feldöntöttek pár furnérlapot: vádat emeltek a Ligetvédők ellen

MN

2017. július 17., hétfő 10:15, frissítve: hétfő 13:07

Vádat emelt a fővárosi  XIV. és XVI. kerületi ügyészség a tavaly júliusi hungexpós csata miatt: a Ligetvédők aktivistái önmagukat kerítéshez láncolva próbálták megakadályozni, hogy a Liget Budapest alvállalkozói elkezdjenek dolgozni a Hungexpo területén – a demonstrálók így próbálták megakadályozni a bontással együtt járó fakivágásokat is.

A feszült helyzetet jellemzi, hogy közel kétszáz rendőrt vezényeltek ki a területre.

A vádhatóság szerint kilenc fő kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított a tiltakozóakció során, amikor az építési területen OSB lapokat borított fel, kidöntött egy kaput – egy vádlott pedig egy késsel elvágott egy textíliát is.

Az ügyészségek ezért garázdasággal vádolják az érintetteket, és a bűncselekmény súlyával arányos közérdekű munkával sújtanák őket.

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.