Feljelentést tesz Szigetvári Orbán listája miatt

MN

2018. március 30., péntek 13:14, frissítve: péntek 13:47

Feljelentést tesz Szigetvári Viktor, az Együtt kormányfőjelöltje az Orbán Viktor által emlegetett listával kapcsolatban: a miniszterelnök már többször is említette, legutóbb nagypénteki közrádiós interjújában hozta fel, hogy 2000 Soros-aktivistáról, „zsoldosról” tudnak, akiket a kormány nyilvántart és figyel.

Szigetvári szerint ez kimeríti a különleges személyes adattal való visszaélés és a jogosulatlan, tiltott információgyűjtés büntetőjogi tényállását.

 

„A hazugságokkal támadott civilek a magyar állam helyett végeznek támogató munkát, ezzel segítve a kiszolgáltatottakat, a kisebbségeket. Egy jó államnak hálásnak kellene lennie ezért, támogatnia kellene ezt a munkát, de Orbán Viktor inkább őrült hazugságaiba burkolva kelt gyűlöletet ártatlan emberek ellen” – fogalmaz feljelentést indokló közleményében az ellenzéki párt.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.