Feljelentette Kósa Lajost a csengeri nő ügyvédje

MN

2018. március 30., péntek 15:25, frissítve: péntek 15:54

Rágalmazás miatt feljelentette Kósa Lajost Helmeczy László, a csengeri Szabó Gáborné ügyvédje. Helmeczy egy, a Facebook-oldalán közzétett videóban közölte: soha nem volt ellene büntetőeljárás, nem volt gyanúsított, és nem ítélték el. „Örülök, Kósa úr, hogy át tetszett venni az ilyen no name jobboldali hírportáloknak a hülyeségét, ahelyett hogy utánanézett volna” – fogalmazott.

Helmeczy – aki egyúttal a DK képviselőjelöltje Nyíregyházán – hozzátette: Kósa kártérítést fog neki fizetni, így örül, hogy a politikus beszáll a kampányköltségeibe.

Arról is beszélt, hogy Budai Gyula is „beszállt a kampányba”, és ellene is megteszi a büntetőfeljelentést. „Tehát game over” – mondta az ügyvéd.

„Tetszenek majd látni, lesznek még olyan meglepetések, aminek Kósa úr és körei nemigen fognak örülni” – szögezte le Helmeczy.

Korábban a Magyar Nemzet írta meg, hogy Szabó Gáborné még 2013-ban – közjegyző előtt hitelesítve – bízta meg Kósát 4,3 milliárd eurós örökségének kezelésével, amit a politikus el is vállalt. Megállapodásuk szerint a politikus édesanyja 800 millió forintot kapott volna ajándékba a segítségért cserébe.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.