Feljelenti Lázár Jánost a DK

MN

2018. február 11., vasárnap 09:27, frissítve: vasárnap 13:51

Feljelentést tesz Lázár János ellen a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció: a döntésről a volt miniszterelnök saját közösségi oldalán tudósított – írja honlapján a Hír TV.

 Gyurcsány Ferenc bejegyzésében úgy fogalmazott: most, hogy a nemzet vejéről kiderült, hogy csalásban vett részt, Lázár János is gyanúba keveredett.

Gyurcsány emlékeztet rá, Lázár Hódmezővásárhely volt polgármestereként többször találkozott Tiborcz Istvánnal, és elismerte, hogy rendszeresen tárgyalt a vállalkozóval. A város közvilágításának korszerűsítéséről szóló terveket közösen találták ki, amit a miniszter nagyszerű programnak nevezett; Gyurcsány szerint pedig Lázár még most is egyeztetéseket folytat titokban Tiborcz-cal.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A feljelentés hírét megerősítette a Hír TV-nek Gréczy Zsolt, a DK szóvivője is. – Úgy gondoljuk, köze lehet ehhez a bűnszövetséghez Lázár Jánosnak, ő a maga bevallása szerint is folyamatosan egyeztet Tiborcz Istvánnal. Ha egy bűnözővel egyeztet egy miniszter, akkor ott mindenképpen gyanús üzelmekről van szó, ezt pedig ki kell vizsgáltatni – nyilatkozta Gréczy.

Mint lapunk is beszámolt róla, az uniós csalás elleni hivatal, az OLAF úgy látja, hogy üzemszerűen csalhattak az Elios Zrt. vidéki közvilágítási tenderein. A 35 vizsgált pályázatból 17 esetében sablonszerűen nyerte a pályázatokat a vállalat 2013 és 2015 között, amikor még Tiborcz István érdekeltségében állt a cég.

Az első város, ahol a vizsgált időszakban az Elios tarolt a tenderen, az akkor még Lázár János irányítása alatt álló Hódmezővásárhely volt a 24.hu szerint. Az OLAF 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolta a feltárt visszaélések miatt.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.