Feljelenti Lázár Jánost a DK

MN

2018. február 11., vasárnap 09:27, frissítve: vasárnap 13:51

Feljelentést tesz Lázár János ellen a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció: a döntésről a volt miniszterelnök saját közösségi oldalán tudósított – írja honlapján a Hír TV.

 Gyurcsány Ferenc bejegyzésében úgy fogalmazott: most, hogy a nemzet vejéről kiderült, hogy csalásban vett részt, Lázár János is gyanúba keveredett.

Gyurcsány emlékeztet rá, Lázár Hódmezővásárhely volt polgármestereként többször találkozott Tiborcz Istvánnal, és elismerte, hogy rendszeresen tárgyalt a vállalkozóval. A város közvilágításának korszerűsítéséről szóló terveket közösen találták ki, amit a miniszter nagyszerű programnak nevezett; Gyurcsány szerint pedig Lázár még most is egyeztetéseket folytat titokban Tiborcz-cal.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A feljelentés hírét megerősítette a Hír TV-nek Gréczy Zsolt, a DK szóvivője is. – Úgy gondoljuk, köze lehet ehhez a bűnszövetséghez Lázár Jánosnak, ő a maga bevallása szerint is folyamatosan egyeztet Tiborcz Istvánnal. Ha egy bűnözővel egyeztet egy miniszter, akkor ott mindenképpen gyanús üzelmekről van szó, ezt pedig ki kell vizsgáltatni – nyilatkozta Gréczy.

Mint lapunk is beszámolt róla, az uniós csalás elleni hivatal, az OLAF úgy látja, hogy üzemszerűen csalhattak az Elios Zrt. vidéki közvilágítási tenderein. A 35 vizsgált pályázatból 17 esetében sablonszerűen nyerte a pályázatokat a vállalat 2013 és 2015 között, amikor még Tiborcz István érdekeltségében állt a cég.

Az első város, ahol a vizsgált időszakban az Elios tarolt a tenderen, az akkor még Lázár János irányítása alatt álló Hódmezővásárhely volt a 24.hu szerint. Az OLAF 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolta a feltárt visszaélések miatt.

A szerkesztő ajánlja

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.