A Vas megyei rendőrök is megkapták a fizetési felszólításokat

Pilhál Tamás

2015. december 31., csütörtök 11:20

Elkezdték kiküldeni a déli határnál szolgálatot teljesített Vas megyei rendőröknek is a felszólításokat, hogy nyolc napon belül fizessék vissza a már kiutalt túlóradíjuk egy részét – értesült a Magyar Nemzet.

Van, akitől 270 ezer, másoktól 100 vagy éppen 54 ezer forintot követel vissza a rendőrség arra hivatkozással, hogy több túlórát számoltak el nekik, mint amennyit valójában teljesítettek. A levélben az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatójának október 20-i állásfoglalására hivatkoznak, amely szerint „a csapatszolgálati századok átrendelése során a pihenőben töltött időszak készenlétnek minősül”. Ez azért lényeges, mert a készenléti szolgálatért csupán bruttó 90 forintos órabér jár, míg a túlszolgálatért normál munkadíjat, óránként bruttó 2-3 ezer forintot kell fizetni. A napokban írtuk meg, hogy Komárom-Esztergom megyében már több tucat rendőr kapott ugyanilyen felszólító leveleket.

Szima Judit, a Tettrekész rendőrségi szakszervezet főtitkára lapunk megkeresésére elmondta: Komárom-Esztergom megyéből eddig a csapaterős század 36 tagja fordult szervezetükhöz, Vas megyéből pedig a napokban kezdtek el érkezni a megkeresések. Szerinte azért is etikátlan az egész eljárás, mert előzőleg a rendőri vezetés megígérte, január közepéig vizsgálják a túlmunkavégzést, és annak eredményétől függően folytatódik a felszólító levelek kiküldése.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2015.12.31.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.