Felvételi: még pótolni lehet a hiányzó dokumentumokat

MTI

2015. június 24., szerda 08:41

Július 9-éig lehet a hiányzó dokumentumokat pótolni, illetve az adatokat módosítani az idei felsőoktatási felvételi eljárásban. A ponthatárokat július 23-án hozzák nyilvánosságra.

A jelentkezők a Felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint ez időpontig egy alkalommal a korábban megjelölt szakok sorrendjét is módosíthatják.

A középiskolásoknak az e-felvételi rendszerén keresztül minden olyan dokumentumot fel kell tölteniük, amelyet a jelentkezési határidő lejárta, február közepe óta kaptak meg, így az év végi bizonyítványt, adott esetben az új nyelvvizsgát igazoló dokumentumot és a többletpontokra jogosító végzettségeket, s fel kell tüntetni a megváltozott adatokat is.

A jelentkezéshez, pontszámításhoz szükséges dokumentumokat az e-felvételi dokumentumok menüpontjában lehet feltölteni, és itt követhető nyomon az elbírálásuk is.

A sorrend módosítására is van lehetőség

A jelentkezés benyújtása után a felvételizők egyetlen alkalommal módosíthatnak a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén, vagy tetszőleges alkalommal visszavonhatnak – törölhetnek – jelentkezési helyeket, mindezt szintén július 9-éig tehetik meg. Az e-felvételi felületén a sorrendmódosítás menüpontban rendezhetők át a korábban megadott képzések. Az űrlap elmentésével a módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe. Az elbírálást követően mindenki már az új sorrendjét fogja látni az e-felvételi felületén.

Fontos tudnivaló, hogy a sorrendmódosítás során csupán a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átmozgatni, új képzést már nem lehet rögzíteni.

Azoknak a jelentkezőknek, akiknek dokumentumpótláshoz nem áll módjukban használni az e-felvételi rendszert – mert például nincs szkennelési lehetőségük –, a postai utat kell választaniuk. Az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 postacímre lehet a dokumentummásolatokat eljuttatni. Nincs értelme azonban az e-felvételiben feltöltött dokumentumokat fénymásolva is postázni, mert a duplázás csak a feldolgozás idejét hosszabbítja meg – jelezték.

A ponthatárokat július 23-án hozzák nyilvánosságra Pont ott parti keretében.

A szerkesztő ajánlja

Radványi Benedek

Burján Csaba: Amikor kijöttünk Phjongcshangba, korizni alig tudtam

Az aranyérmes gyorskorcsolyázót már az általános iskolában azzal cukkolták, hogy olimpiai bajnok lesz. Interjú.

B. Kovács Gergely

A magyar falu, ami kis túlzással a fél világnak készít fakanalat

Pedagógiai fenyítőeszköz, konyhai alapfelszerelés és a nemzeti minimum. Egy nógrádikum nyomában.

Szathmáry István Pál

Öt deka szerencse

Gyulai Líviusz a Székelyföldre keveredő olasz kőfaragókról, patkányinváziókról és egy befalazott motorbicikliről.

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.