Fényképekkel igazolt: elszaporodtak a rágcsálók a Tescóban + Képek + Videó

NT

2012. január 6., péntek 04:00

A Magyar Nemzet olvasói fényképekkel tudják igazolni: újra egerek mászkálnak több Tesco-áruházban is. Az egerek miatt Angliában – a vállalat anyaországában – is zártak már be Tescót. A szigetországban a közegészségügyi hatóság a higiéniai előírások megszegésének, valamint több szabálytalanság következményének tulajdonította a rágcsálóinváziót.

Az egerek jelenléte azért is jelent problémát, mert fertőző agyhártyagyulladást és szalmonellát terjesztenek. A Magyar Nemzet megkeresésére a hipermarketlánc nem cáfolta a vásárlók állítását. Elmondták, az egerek és egyéb kártevők általában megbújnak az áruk között, s a raklapon jutnak be a raktárba. Közölték, a Tesco minőségbiztosítási szakemberei tisztában vannak az egerek jelenlétével, ezért fokozottan ellenőrzik, hogy észlelnek-e kártevőre utaló nyomokat.

Fotó: MNO

 

A lap kitér rá, hogy amennyiben az ellenőrzés során ilyet találnak, soron kívüli irtást kérnek szerződéses partnerüktől. A Tesco szerint egyébként külön minőségbiztosítási szakember dolgozik minden, a háromezer négyzetmétert meghaladó áruházban, aki legalább hetente egyszer ellenőrzi a létesítmény kártevőmentességét.

 

Fotó: MNO

A cikk hatására a Tesco közleményt adott ki, melyben azt hangsúlyozta: fokozottan ügyel a rágcsálók távol tartására, ezért az elmúlt hetekben a megnövekedett áruforgalom miatt extra irtásokat rendelt el. A Tesco hangsúlyozza: a rágcsálók és egyéb kártevők általában áruk között megbújva, raklapon érkeznek az üzletekbe, raktárakba. Minőségbiztosítási szakembereik fokozottan ellenőrzik, hogy észlelnek-e kártevő jelenlétére utaló nyomokat, és amennyiben ilyet találnak, soron kívüli irtást kérnek. A kereskedelmi lánc kiemeli: Magyarországon a Tescónál minden 3 000 négyzetméternél nagyobb áruházban minőségbiztosítási szakember is dolgozik, aki legalább hetente egyszer ellenőrzi a létesítmények kártevőmentességét, a szerződéses partnerük pedig tervszerűen havonta, illetve rágcsáló jelenlétére utaló nyomok esetén 24 órán belül biztosítja a rágcsálómentességet, illetve a hatékony rágcsálóirtást. Az ellenőrzések és a rágcsálómentesítés tevékenységei dokumentáltak. A csapdák rendszeres ellenőrzése mellett a rágcsálók bejutását a Tesco számos intézkedéssel igyekszik megakadályozni, például áruátvételi kapuk zárásával, a hulladékok rendszeres elszállításával, a takarítás és a karbantartás tervszerű végzésével, a beérkező áruk szúrópróbaszerű ellenőrzésével – közölte a Tesco. (MTI)

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.