Fidesz-közeli vállalkozás építette az okoskerítést

MN

2017. május 23., kedd 17:55, frissítve: kedd 18:26

Mégsem a rabok vagy az állam, hanem egy Fidesz-közeli vállalkozás építette a magyar–szerb határ okoskerítését – írja az Index. Korábban a Belügyminisztérium és a fejlesztési tárca is mást mondott arról, hogy ki építi az elektronikus jelzőrendszerrel és kamerákkal ellátott határzárat.

Az MSZP frakcióvezetője ezért adatigénylést nyújtott be, amelyből kiderült, hogy a munkát az állami MVM egyik cége több alvállalkozónak adta ki. Közülük a Fidesz szentesi polgármesterjelöltjének, Bozó Zoltánnak a vállalkozása járt a legjobban. A portál azt írja: a politikus egyre több állami megbízást kap, az Antenna Hungáriával és az MVM-mel is együttműködnek.

– Az, hogy pontosan mekkora munkát végzett, nem tudom megmondani, de annak abszolút mértékben örülök, hogyha helyi vállalkozók kapják ezeket a megrendeléseket. És egészen biztos, hogy a kerítést építők között van nagyon sok fideszes szavazó, de az is elképzelhető, hogy van köztük MSZP-s vagy jobbikos szavazó is – idézte a Hír TV az ügyben Kósa Lajos fideszes frakcióvezető reagálását. A politikus szerint a fontos az, hogy a határzár megépült, s az olcsóság és az ajánlat célszerűségének vizsgálata a fontos, nem pedig a fideszes kötődésé.

A szerkesztő ajánlja

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.

Pethő Tibor

„Párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”

Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet.

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.