Fidesz-közeli vállalkozás építette az okoskerítést

MN

2017. május 23., kedd 17:55, frissítve: kedd 18:26

Mégsem a rabok vagy az állam, hanem egy Fidesz-közeli vállalkozás építette a magyar–szerb határ okoskerítését – írja az Index. Korábban a Belügyminisztérium és a fejlesztési tárca is mást mondott arról, hogy ki építi az elektronikus jelzőrendszerrel és kamerákkal ellátott határzárat.

Az MSZP frakcióvezetője ezért adatigénylést nyújtott be, amelyből kiderült, hogy a munkát az állami MVM egyik cége több alvállalkozónak adta ki. Közülük a Fidesz szentesi polgármesterjelöltjének, Bozó Zoltánnak a vállalkozása járt a legjobban. A portál azt írja: a politikus egyre több állami megbízást kap, az Antenna Hungáriával és az MVM-mel is együttműködnek.

– Az, hogy pontosan mekkora munkát végzett, nem tudom megmondani, de annak abszolút mértékben örülök, hogyha helyi vállalkozók kapják ezeket a megrendeléseket. És egészen biztos, hogy a kerítést építők között van nagyon sok fideszes szavazó, de az is elképzelhető, hogy van köztük MSZP-s vagy jobbikos szavazó is – idézte a Hír TV az ügyben Kósa Lajos fideszes frakcióvezető reagálását. A politikus szerint a fontos az, hogy a határzár megépült, s az olcsóság és az ajánlat célszerűségének vizsgálata a fontos, nem pedig a fideszes kötődésé.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.