Fideszes polgármestert választottak Igalban

2012. február 19., vasárnap 21:11

A Somogy megyei Igalban Obbás Gyulát (Fidesz–KDNP) választották meg polgármesternek a vasárnapi időközi választáson, amit azért kellett kiírni, mert elődje, Varjú László (Fidesz–KDNP) tavaly novemberben lemondott – tájékoztatta Fülöp László jegyző az MTI-t.

A jegyző beszámolója szerint a választás rendben lezajlott. Az 1300 lakosú, 2009-ben várossá nyilvánított település 1157 választásra jogosult polgárának 63,8 százaléka adta le voksát három jelöltre. A leadott 738 szavazatból 730 bizonyult érvényesnek, amiből Obbás Gyula (Fidesz–KDNP) 537-et, Farkas István (független) 186-ot, míg Vordermayer Katalin (független) 7-et szerzett meg.

Varjú László alig több, mint egy évvel megválasztása után azért mondott le polgármesteri tisztségéről, mert a testület úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő gyógyfürdő igazgatójának december végén lejáró mandátumát. A polgármesternek – elmondása szerint – más ügyekben sem volt felhőtlen a kapcsolata a héttagú testülettel.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.