Fideszes településvezetőt függesztettek fel

2017. november 10., péntek 09:56, frissítve: péntek 13:08

Saját párttársainak támogatásával függesztették fel tisztségéből a Szabolcs megyei Demecseren Váradi László fideszes polgármestert. A Kelet-Magyarország írta meg: október 30-án rendkívüli zárt ülésen döntöttek a képviselők a fegyelmi eljárás megindításáról, illetve a vizsgálat 30 napos idejére a felmentésről.

Történt mindez három nappal azután, hogy a Fidesz képviselői egy ibrányi migrációs fórumon még a polgármesterrel és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel közösen fényképezkedtek. A város közösségi oldalán közzétett kép alá pedig azt írták, hogy „a miniszter továbbra is bízik a városvezetésben”.

Az elfogadott határozat szerint a városatyák a polgármester kötelességszegésének gyanúja miatt határoztak a vizsgálatról. Lapunk információi szerint Váradi László a testület megkerülésével hozott meg döntéseket, illetve rendelkezett kifizetésekről.

A fegyelmi bizottság elnöke Kiss Gyula lett, aki korábban volt a négyezres lakosú város polgármestere. Mint mondta, szeretnének tisztán látni a problémás ügyekben. Hozzátette, nem politikai okai vannak a vizsgálatnak, a további lépésekről pedig annak lezárulta után döntenek. Kerestük Váradi Lászlót is, de nem akart nyilatkozni.

Legutóbb 2016 júliusában időközi választáson nyerte el a polgármesteri széket. Egy évvel később pedig a város díszpolgárává fogadta a Demecserben gyerekeskedő Papcsák Ferenc egykori zuglói polgármestert. A kitüntetést Váradi László és Seszták Miklós, a térség fideszes erős embere adta át.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.11.10.

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.