Fideszes településvezetőt függesztettek fel

Szabó Zs. László

Szabó Zs. László

2017. november 10., péntek 09:56, frissítve: péntek 13:08

Saját párttársainak támogatásával függesztették fel tisztségéből a Szabolcs megyei Demecseren Váradi László fideszes polgármestert. A Kelet-Magyarország írta meg: október 30-án rendkívüli zárt ülésen döntöttek a képviselők a fegyelmi eljárás megindításáról, illetve a vizsgálat 30 napos idejére a felmentésről.

Történt mindez három nappal azután, hogy a Fidesz képviselői egy ibrányi migrációs fórumon még a polgármesterrel és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel közösen fényképezkedtek. A város közösségi oldalán közzétett kép alá pedig azt írták, hogy „a miniszter továbbra is bízik a városvezetésben”.

Az elfogadott határozat szerint a városatyák a polgármester kötelességszegésének gyanúja miatt határoztak a vizsgálatról. Lapunk információi szerint Váradi László a testület megkerülésével hozott meg döntéseket, illetve rendelkezett kifizetésekről.

A fegyelmi bizottság elnöke Kiss Gyula lett, aki korábban volt a négyezres lakosú város polgármestere. Mint mondta, szeretnének tisztán látni a problémás ügyekben. Hozzátette, nem politikai okai vannak a vizsgálatnak, a további lépésekről pedig annak lezárulta után döntenek. Kerestük Váradi Lászlót is, de nem akart nyilatkozni.

Legutóbb 2016 júliusában időközi választáson nyerte el a polgármesteri széket. Egy évvel később pedig a város díszpolgárává fogadta a Demecserben gyerekeskedő Papcsák Ferenc egykori zuglói polgármestert. A kitüntetést Váradi László és Seszták Miklós, a térség fideszes erős embere adta át.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.11.10.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Meglepő, de nem a téli sötétségben nő az öngyilkosságok száma

Mennyire határozza meg boldogságunkat a fény és miért veszélyesek a legújabb fényforrások?

Ficsor Benedek

Mácsai Pál: Semmi misztikus, játszani mindenki tud

Az Örkény alapító igazgatója a színházról, a Terápiáról, bulvárról, békülő szekértáborokról és a színház mély erkölcsösségéről. Interjú.

Szécsi Noémi

Feltárul Szabó Magda eddig kevésbé ismert szenvedélyes oldala

Az írónő szerelmei, avagy zavarba ejtő naplórészletek a kálvinista nagyasszony életéből.

Pintér Bence

„Öröm minden zsidónak”, vagy a nemzetközi jog semmibevétele?

Vélemények a Jeruzsálemmel kapcsolatos, múlt heti Trump-bejelentésről.