Figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Kuslits Szonja

Kuslits Szonja

2017. február 16., csütörtök 19:22, frissítve: péntek 15:07

Az előttünk álló éjjel ismét nagyobb területen várható sűrű köd kialakulása a Dunántúl, a Duna–Tisza köze, valamint az Északi-középhegység térségében. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Helyenként tartós, néhány tized milliméteres ónos szitálásra is számíthatunk – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A tartós, sűrű köd miatt Budapestre, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést. E területeken néhány száz méter lehet majd a látótávolság.

Ónos eső is várható

A péntek éjfélig érvényben lévő figyelmeztető előrejelzésben kitértek arra is: a holnap hajnali, reggeli órákban az ország középső, északi részén gyenge ónos eső várható. Az ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a fővárosra, továbbá Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

Tisztul a levegő

A meteorológiai szolgálat szerint pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet –7 és –2 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet –1 és +5 fok között várható, nyugaton +6-7 fok is lehet. Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd délután több helyen megélénkül az északnyugati szél. A hidegfront hatására a fővárosban várhatóan jelentősen tisztul a levegő.

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.