Fodor: Megtagadja identitását a baloldal

2014. július 12., szombat 07:38

A Pásztor Albert-ügy vízválasztó a balliberális ellenzéki pártok között, erről beszélt a Magyar Nemzetnek Fodor Gábor. A Liberálisok elnöke szerint a volt miskolci rendőrkapitányra nem lehet szavazni.

– A Pásztor-ügy már ott tart, hogy a DK-s Eörsi Mátyás romabűnözést, lényegében cigánybűnözést emleget. Mit szól ehhez?
– Megdöbbentő, ahogy a baloldal a miskolci polgármesteri szék reményében a saját identitását tagadja meg. Mi, liberálisok az első pillanatban a leghatározottabban elutasítottuk, hogy Pásztor Alberttel az ellenzéki, baloldali pártok közösséget vállaljanak, s egyértelművé tettük azt is, hogy nem veszünk részt a DK hét végi tüntetésén, amíg nem tisztázzák a viszonyukat Pásztorhoz. Azóta sajnos tisztázták, így lehetetlen számunkra, hogy részt vegyünk a rendezvényükön. A bűnözést nem lehet faji alapon kategorizálni, a jelek szerint ez a kérdés vízválasztó az ellenzéki pártok között.

– A DK, az MSZP és az Együtt– PM helyi szervezete egyértelműen beállt Pásztor mögé, míg az Együtt országos vezetése elhatárolódott tőle. Az Együtt részéről hogyan lehetne feloldani ezt az ellentmondásos helyzetet?
– Bár helyes döntés volt, de az Együtt országos vezetésének nem elég elhatárolódnia, hanem lépéseket kell tennie a helyi szervezet irányában. Ha mégis kitartanak Pásztor mellett, akkor világossá kell tenni a számukra, hogy ez nem az Együtt politikája, s innentől kezdve a szervezet nem az Együtt része.

– A kialakult helyzet miatt a Liberálisok önálló jelöltet állítanának?
– Helyi embereinknek több javaslatuk is van, de az az igazság, hogy nem mostanra terveztük a jelöltállítást, amit ezért igyekszünk előbbre hozni.

– Ha ez mégsem sikerülne, a miskolci liberálisoknak kire kellene szavazniuk?
– Egy dologban biztos vagyok: Pásztor Albertre és a Jobbik jelöltjére sem lehet szavazni.

– A Liberálisok hol tartanak az önkormányzati választásra való felkészülésben?
– Alapvetően önállóan készülünk, de nyitottak vagyunk az együttműködésre. Ezt a választójogi törvény teszi szükségessé, amely alapján így lehet eredményesnek lenni. Jelenleg százhetven képviselő és tizennyolc polgármesterjelöltünk van Budapesten, és vidéken is folyamatosan dolgozunk.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

– Mennyi esélyt lát a baloldali ellenzéki pártok együttműködésére?
– Az idő vészesen fogy, legkésőbb augusztus közepére világosan kellene látni, mit is akarunk. A közös főpolgármester-jelölt személyéről viszont mindenképpen meg kellene egyezni. Tarlós István a jelek szerint ugyanis egyre előnyösebb helyzetben van. A sajtóban elhangzott nevek jelentős részéről kiderült, hogy nem alkalmas, vagy ő maga nem vállalja a feladatot. Szerintem van olyan személy, aki mögé oda lehetne állni, de hogy a többiek is így gondolják-e, azt nem tudom. A baloldali pártok között zajlik egy vetélkedés, aminek legutóbbi eredménye az volt, hogy az EP-választáson a Jobbik lett a második legeredményesebb párt.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.