Fogászati klinika lesz a pécsi orvosi karral szemben

MN

2017. november 10., péntek 12:23, frissítve: péntek 20:48

Fogászati klinika épül a pécsi orvosi karral szemben, azon a telken, amely nem is olyan rég még Tiborcz István ismerősének a tulajdonában állt – írja a Szabad Pécs

Mindezt pénteken a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kancellárja jelentette be egy sajtótájékoztatón, ahol az új pécsi orvosi kari elméleti tömb építéséről szóló szerződést írták alá az egyetem és a nyertes építő cég.

Jenei Zoltán, a PTE kancellárja úgy fogalmazott, hogy reményei szerint az orvosi kar új elméleti tömbjének építésével párhuzamosan a volt lovarda területén el tudják kezdeni építeni az új pécsi fogászati klinikát. A telket az állam vásárolja meg, és a PTE lesz a kezelője. Az új elméleti tömb ötszintes lesz, és harminc hónap alatt készül el. Az építési közbeszerzést a ZÁÉV Zrt. nyerte el.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.