Fogyatékos diákok nem járnak iskolába a Klik miatt

MNO

2016. február 16., kedd 13:26, frissítve: kedd 17:32

Nem tudnak eljutni az esztergomi speciális iskolába a diákok, ugyanis a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hónapok nem fizet a buszszolgáltatásért – írja az Origo.

Az Esztergomi Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskolába fogyatékkal élők járnak, akik nem képesek egyedül eljutni az iskolába, így a szállításukhoz szükséges buszok biztosítása nélkülözhetetlen.

A portálnak az intézmény vezetői nem nyilatkoznak, a Klik azonban elismerte, hogy két vállalkozásnak tartoznak, de ígéretük szerint február 17-éig rendezik a számlát. A helyzet azért is érhetetlen, mert a támogató buszokkal kapcsolatos számlák elvileg előnyt kellene élvezzenek más kiadásokkal szemben.

Nem ez az első eset

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a gyöngyöstarjáni iskola gázszámláját sem fizette ki. A településen februárban időszakosan bezárt a helyi általános iskola, kikapcsolták a fűtést.

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: „Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán”

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.