Forgalomkorlátozások a fővárosban

KG

2012. július 20., péntek 21:22, frissítve: péntek 22:14

Forgalomkorlátozásokra kell számítani vasárnap Budapesten a nándorfehérvári diadal emléknapjának eseményei miatt, több BKV-járat menetrendje is módosul – közölte pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
A Hunyadi zarándokút résztvevőivel együtt vasárnap Belgrádba látogat Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, aki beszédet mond és koszorút helyez el a nándorfehérvári diadal emlékhelyén.

Az ünnepség miatt a Nemzeti Közlekedési Hatóság hajózási zárlatot rendelt el 8.30 és 10.15 között a Csepel-sziget és a Lánchíd közötti, 10.15 és 11 óra között pedig a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszra, valamint fél négytől lezárják az I. kerületi Hunyadi János utat, 10.35 és 11.30 között pedig a Széchenyi István tér–Lánchíd–Clark Ádám tér útvonalat.

A korlátozások miatt a BKV több járata is módosított útvonalon közlekedik; a D13-as hajójárat 8.30 és 10.15 között a Rómaifürdő és a Batthyány tér, 10.15 és 11 óra között pedig a Rómaifürdő és a Jászai Mari tér között szállít utasokat. A Széll Kálmán tér irányába tartó 16-os buszok üzemkezdettől fél négyig módosított útvonalon szállítják az utasokat, nem érintik a Donát utcai megállót, és ideiglenesen a Palota úton a gyorsliftnél állnak meg.

Várhatóan 10.20 és 11.20 között mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek a 16-os és 105-ös buszok, a Deák Ferenc tér és a Gyöngyösi utca irányában nem érintik a Széchenyi István tér, a József nádor tér és a Deák Ferenc tér megállókat, helyettük a Szarvas téren, a Döbrentei téren, a Ferenciek terén, az Astoriánál és a Deák téren állnak meg.

A Széll Kálmán tér, illetve az Apor Vilmos tér felé haladó járatok a Deák tér, Hild tér, Széchenyi tér, Clark Ádám tér megállókat hagyják ki, és a Károly körúton, majd a Kossuth Lajos utca–Erzsébet híd–Attila út útvonalon szállítják az utasokat. A rendezvényekhez kapcsolódóan néhány perces várakozásokra kell számítani a 2-es villamosok és a 86-os autóbuszok forgalmában.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.