Fürst György, a notórius tilosban parkoló + Kép

NT

2012. június 22., péntek 04:15

A Magyar Nemzet információi szerint csak a Belvárosban eddig hatszor büntették meg Fürst Györgyöt tilosban parkolásért. A volt terézvárosi MSZP-s alpolgármesternek feltehetőleg azért is futja százmilliós Rolls-Royce Phantomra, mert – a cégbírósági adatok szerint – offshore-hátterű cégek vezetőjeként optimalizálhatja adóterheit.

A főváros V. kerületében eddig hatszor büntették meg Fürst Györgyöt, amiért a körülbelül százmillió forintot érő Rolls-Royce Phantomjával tilosban parkolt – tudta meg a lap. Fürst BEAST–1 rendszámú luxuslimuzinjára a napokban a belvárosi József nádor téren raktak kerékbilincset, mert a járdán parkolt; az esetről az Index közölt fotót. Puka Zsófia, az V. kerületi önkormányzat sajtóreferense elmondta: az említett rendszámú autó tulajdonosa időközben kifizette a 14 400 forintos helyszíni bírságot, ezért a kerékbilincset levették a járműről. Ugyanakkor a közterület-felügyelet szabálysértési feljelentést tett ellene, amelyben akár ötvenezer forintos bírságot is kaphat – tette hozzá a sajtóreferens.

Fotó: Dan300
Fotó: Dan300

A cégbírósági adatbázis ad némi támpontot arra vonatkozóan, miből telhet százmilliós luxuslimuzinra a Centrum Parkoló Kft. volt vezérigazgatójaként és Terézváros egykori szocialista alpolgármestereként is elhíresült Fürstnek. Az adatbázis szerint ugyanis öt olyan cégben tölt vagy töltött be vezető tisztséget, amelynek hátterében offshore cégek állnak. Így például a követelésbehajtással is foglalkozó Federal Zrt.-nek és a T57–Express Kft.-nek három dominikai társaság a tulajdonosa, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. egyedüli részvényese mögött pedig dominikai, ciprusi és Seychelle-szigeteki cégekből álló hálózat húzódik meg. Kíváncsiak voltunk, indít-e vagyonosodási vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fürst ellen, de a hatóságnál erről adótitokra hivatkozva nem nyilatkoztak. Kerestük Fürstöt is telefonon, de nem értük el.

Fürst Györgyöt a napokban hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a legújabb terézvárosi ingatlanpanama ügyében. A gyanúsítás részleteiről a BRFK-n egyelőre nem kívántak részletekkel szolgálni. Úgy tudjuk, a rendőrség további gyanúsítottakat hallgathat meg az elkövetkező napokban. Ismert, három hete újabb terézvárosi ingatlanbotrány pattant ki, és újból meggyanúsították Verók István volt szocialista polgármestert és húsz társát, köztük Fürstöt és a teljes korábbi MSZP–SZDSZ-frakciót, illetve három volt jegyzőt. A nyomozók gyanúja szerint áron alul, versenyeztetés és részben értékbecslés nélkül adtak el három Andrássy úti ingatlant, valamint több önkormányzati tulajdonú tetőtéri lakást. A rendőrség úgy véli, a huszonegy gyanúsított a szabálytalan ingatlanértékesítések előkészítésével, illetve megszavazásával több mint kétmilliárd forinttal károsította meg a VI. kerületi önkormányzatot.

Fürst, Verók és nagyrészt ugyanezen MSZP–SZDSZ-es képviselők ellen egy másik büntetőeljárás is zajlik hűtlen kezelés miatt, csakhogy az már bírósági szakban. Ott a vádirat szerint mintegy 127 millió forintos vagyoni hátrányt okozhattak az elkövetők egy Andrássy úti palota eladásával.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.