Fűtött buszmegállókat avattak Monokon

MNO

2008. december 20., szombat 20:01

Négy fűtött buszmegállót adtak át szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon, amelyekben internet, telefon, kábeltelevízió, italautomata és mosdó szolgálja az utazók kényelmét.
Szepessy Zsolt, Monok független polgármestere az MTI-nek elmondta: a négy új buszmegálló mintegy 15 millió forintba került. Hozzátette: a költségeket pályázati forrásból biztosították. Úgy fogalmazott, hogy azért volt nagy szükség a korszerű megállókra, mert a településről a legtöbben a városokba járnak dolgozni, és az iskolások is így közlekednek, várakozni pedig eddig nem volt hol. A hidegben dideregtek, míg jött a busz – mondta. Felhívta a figyelmet arra, hogy a „jövő buszmegállóit” kamerákkal figyelik, hogy ne történjen rongálás.

A kábeltelevízión a település híreit kísérhetik figyelemmel, a megállóban külön női-férfi mosdó van, és ha a várakozók megszomjaznak, akár ital-automatákból is kiszolgálhatják magukat. Mint mondta, az épületek egyben közösségi helyek is, mert a diákok várakozás közben az interneten tájékozódhatnak, a munkába indulók, érkezők megismerhetik a község legfrissebb híreit és a településre érkező turisták is jól érezhetik magukat. Monokon eddig nem volt nyilvános illemhely, vagy internetezési lehetőség - jegyezte meg.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.