Fűtött buszmegállókat avattak Monokon

MNO

2008. december 20., szombat 20:01

Négy fűtött buszmegállót adtak át szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon, amelyekben internet, telefon, kábeltelevízió, italautomata és mosdó szolgálja az utazók kényelmét.
Szepessy Zsolt, Monok független polgármestere az MTI-nek elmondta: a négy új buszmegálló mintegy 15 millió forintba került. Hozzátette: a költségeket pályázati forrásból biztosították. Úgy fogalmazott, hogy azért volt nagy szükség a korszerű megállókra, mert a településről a legtöbben a városokba járnak dolgozni, és az iskolások is így közlekednek, várakozni pedig eddig nem volt hol. A hidegben dideregtek, míg jött a busz – mondta. Felhívta a figyelmet arra, hogy a „jövő buszmegállóit” kamerákkal figyelik, hogy ne történjen rongálás.

A kábeltelevízión a település híreit kísérhetik figyelemmel, a megállóban külön női-férfi mosdó van, és ha a várakozók megszomjaznak, akár ital-automatákból is kiszolgálhatják magukat. Mint mondta, az épületek egyben közösségi helyek is, mert a diákok várakozás közben az interneten tájékozódhatnak, a munkába indulók, érkezők megismerhetik a község legfrissebb híreit és a településre érkező turisták is jól érezhetik magukat. Monokon eddig nem volt nyilvános illemhely, vagy internetezési lehetőség - jegyezte meg.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.