Gál Roland: Nincs bizonyíték ellenem

A volt dunaújvárosi képviselő a börtönben a kvótaellenes népszavazáson is részt vett

2017. október 5., csütörtök 09:38, frissítve: csütörtök 13:11

„Nincs bizonyítéka ellenem az ügyészségnek, se ujjlenyomat, se DNS, se terhelő tanúvallomás” – mondta lapunknak telefonon Gál Roland, Dunaújváros egykori fideszes önkormányzati képviselője, akit harmadrendű vádlottként egy emberölési ügyben bűnpártolással vádolnak. Gál büntetőpere idén februárban kezdődött a Szekszárdi Törvényszéken, és tegnap tanúkihallgatásokkal folytatódott az eljárás. A vád szerint a volt képviselő rokoni kapcsolatban állt a meggyilkolt áldozattal, egy vállalkozóval, akinek dunaföldvári házához 2013-ban Gál gépkocsival szállította a gyilkosság elkövetésével vádolt G. Antalt. Utóbbi a házban megfojtotta a vállalkozót, majd a képviselő segítségével az autóba tette. Gál egy dunaújvárosi háznál segédkezett a holttest pincébe való lecipelésében, amit ezután bebetonoztak.

A 15 hónapig előzetes letartóztatásban, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt lévő Gál Roland szerint az ellene irányuló vád teljes mértékben a másodrendű vádlott, Sz. József vallomásán alapul, aki a vádirat alapján az áldozat arany nyakláncát, valamint 1,3 millió forintot kapott G. Antaltól a hallgatásáért és a gyilkosság nyomainak eltüntetésében való segédkezésért. Az ügyben eddig csaknem 70 tanút hallgattak meg. A tegnapi tárgyaláson az áldozat egykori bejárónője tanúskodott, aki arról sem tudott, hogy milyenek az anyagi és családi körülményei. Ezután egy védett tanút is meghallgattak, aki csak a rendőrségi tanúvallomását erősítette meg. Két másik tanú viszont nem jelent meg a tárgyaláson, ezért azt el kellett napolni. Két hét múlva már a perbeszéd következhet.

Gál párttagságát a Fidesz 2016-ban felfüggesztette, és kezdeményezték kizárását a frakcióból, de állítása szerint ő döntött. – A Fideszből azért léptem ki, mert nem akartam, hogy az ügyem miatt a párt hátrányt szenvedjen. A börtönben még a kvótaellenes népszavazáson is részt vettem. Addig úgysem hagytak volna békén, amíg a képviselőségről is lemondok – mondta Gál, aki jelenleg fizikai munkásként építkezéseken dolgozik.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.10.05.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.