Gál Roland: Nincs bizonyíték ellenem

A volt dunaújvárosi képviselő a börtönben a kvótaellenes népszavazáson is részt vett

Molnár Richárd

Molnár Richárd

2017. október 5., csütörtök 09:38, frissítve: csütörtök 13:11

„Nincs bizonyítéka ellenem az ügyészségnek, se ujjlenyomat, se DNS, se terhelő tanúvallomás” – mondta lapunknak telefonon Gál Roland, Dunaújváros egykori fideszes önkormányzati képviselője, akit harmadrendű vádlottként egy emberölési ügyben bűnpártolással vádolnak. Gál büntetőpere idén februárban kezdődött a Szekszárdi Törvényszéken, és tegnap tanúkihallgatásokkal folytatódott az eljárás. A vád szerint a volt képviselő rokoni kapcsolatban állt a meggyilkolt áldozattal, egy vállalkozóval, akinek dunaföldvári házához 2013-ban Gál gépkocsival szállította a gyilkosság elkövetésével vádolt G. Antalt. Utóbbi a házban megfojtotta a vállalkozót, majd a képviselő segítségével az autóba tette. Gál egy dunaújvárosi háznál segédkezett a holttest pincébe való lecipelésében, amit ezután bebetonoztak.

A 15 hónapig előzetes letartóztatásban, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt lévő Gál Roland szerint az ellene irányuló vád teljes mértékben a másodrendű vádlott, Sz. József vallomásán alapul, aki a vádirat alapján az áldozat arany nyakláncát, valamint 1,3 millió forintot kapott G. Antaltól a hallgatásáért és a gyilkosság nyomainak eltüntetésében való segédkezésért. Az ügyben eddig csaknem 70 tanút hallgattak meg. A tegnapi tárgyaláson az áldozat egykori bejárónője tanúskodott, aki arról sem tudott, hogy milyenek az anyagi és családi körülményei. Ezután egy védett tanút is meghallgattak, aki csak a rendőrségi tanúvallomását erősítette meg. Két másik tanú viszont nem jelent meg a tárgyaláson, ezért azt el kellett napolni. Két hét múlva már a perbeszéd következhet.

Gál párttagságát a Fidesz 2016-ban felfüggesztette, és kezdeményezték kizárását a frakcióból, de állítása szerint ő döntött. – A Fideszből azért léptem ki, mert nem akartam, hogy az ügyem miatt a párt hátrányt szenvedjen. A börtönben még a kvótaellenes népszavazáson is részt vettem. Addig úgysem hagytak volna békén, amíg a képviselőségről is lemondok – mondta Gál, aki jelenleg fizikai munkásként építkezéseken dolgozik.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.10.05.

A szerkesztő ajánlja

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.

Pethő Tibor

„Párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”

Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet.

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.