Gorkának mindig hálás lesz Böszörményi Nagy Gergely - Magyar Nemzet

Gorkának mindig hálás lesz Böszörményi Nagy Gergely

MN

2017. május 25., csütörtök 11:25, frissítve: csütörtök 11:43

A Brain Bar Budapestről készített interjút a Heti Válasz Böszörményi Nagy Gergellyel, a Design Terminál vezetőjével. Kiderült például, hogy Roger Scruton brit konzervatív filozófus is előad majd a jövőkonferencián, méghozzá az utópiák veszélyeiről.

Az interjú legérdekesebb része az utolsó kérdés-válasz. A lap újságírója visszaidézte Donald Trump amerikai elnök magyar tanácsadójának, Gorka Sebestyénnek a korábbi Heti Válasz-interjúját. Ebben a sokat támadott Gorka nagyon pozitívan nyilatkozott Böszörményi Nagyról mint volt beosztottjáról. „Főnöknek milyen volt?” – szólt a kérdés.

Böszörményi Nagy Gergely elárulta, érettségi után, nemzetközi kapcsolatok iránt érdeklődő diákként dolgozott együtt Gorka Sebestyénnel. Állítása szerint szakkollégiumi előadásokat, műhelykonferenciákat szerveztek együtt, valamint elemzéseket készítettek. „Könyvtáram egy értékes része is tőle származik” – mondta Böszörményi Nagy, aki minden héten kapott Gorkától egy kemény kötésű klasszikus könyvet, köztük Samuel Huntington vagy Carl von Clausewitz műveit. Szavait így zárta: „Mindig hálás leszek neki”.

Gorka Angliában született, 1956-os magyar emigráns szülők gyermekeként. Itthon dolgozott az MDF-kormánynak és a Stratégiai és Védelmi Kutatóközpontnak, mozgolódott a Fidesz körül, írt a Heti Válaszba, majd 2006 körül pártot szervezett és választásokon is indult. Később az Egyesült Államokba költözött, ahol gyakori vendége a tévé- és rádiócsatornáknak, de mivel apja a Vitézi Rend tagja volt, valamint sarkosak a terrorizmussal és iszlámmal kapcsolatos kijelentései, sok baloldali kritizálja. Felmerült az is, hogy távoznia kell Trump elnök csapatából, végül erre nem került sor – egyelőre.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.