Gulyás Mártonék két újabb körzetre szedték össze a pénzt

2018. február 14., szerda 19:51, frissítve: szerda 19:59

Két újabb körzetre jött össze a pénz, így a Közös Ország Mozgalom Jász-Nagykun-Szolnok megye 1. és Baranya 2. választókörzetében is megméri az ellenzéki erőviszonyokat – árulta el Gulyás Márton, a mozgalom életre hívója a miskolci fórum előtt a Hír TV-nek.

A Közös Ország Mozgalom mind a 106 körzetben meg akarja mérni az ellenzéki erőviszonyokat, ezért indították a gyűjtést – ami még mindig tart; jelenleg 17 körzetre van elég pénzük.

Céljuk „a lehető legpontosabban feltérképezni, hogy az indulni készülő ellenzéki jelöltek közül kinek mennyi az esélye arra, hogy az induló jelöltek különböző kombinációi mellett győzelmet érjen el a kiválasztott kerületekbe” – írták korábban.

A felmérésekkel párhuzamosan vitafórumokat és a jelöltek bemutatását is megtartják, a közvélemény-kutatások január végén indultak el.

Ezeket a fórumokat a Hír TV Facebook-oldalán élőben közvetítik, az egyes választókerületek problémáival pedig a televízió weboldalának videós rovata, a Górcső foglalkozik részletesebben.

Az Egyenesen című műsorban az is kiderült: még húsz körzetben szerveznek jelöltvitát. Gulyás Márton úgy gondolja, ha ezekben sikerül győznie az ellenzéknek, nem lesz meg a Fidesz kétharmada.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.