Gulyás Mártonék két újabb körzetre szedték össze a pénzt

Ficsor Benedek

Ficsor Benedek

2018. február 14., szerda 19:51, frissítve: szerda 19:59

Két újabb körzetre jött össze a pénz, így a Közös Ország Mozgalom Jász-Nagykun-Szolnok megye 1. és Baranya 2. választókörzetében is megméri az ellenzéki erőviszonyokat – árulta el Gulyás Márton, a mozgalom életre hívója a miskolci fórum előtt a Hír TV-nek.

A Közös Ország Mozgalom mind a 106 körzetben meg akarja mérni az ellenzéki erőviszonyokat, ezért indították a gyűjtést – ami még mindig tart; jelenleg 17 körzetre van elég pénzük.

Céljuk „a lehető legpontosabban feltérképezni, hogy az indulni készülő ellenzéki jelöltek közül kinek mennyi az esélye arra, hogy az induló jelöltek különböző kombinációi mellett győzelmet érjen el a kiválasztott kerületekbe” – írták korábban.

A felmérésekkel párhuzamosan vitafórumokat és a jelöltek bemutatását is megtartják, a közvélemény-kutatások január végén indultak el.

Ezeket a fórumokat a Hír TV Facebook-oldalán élőben közvetítik, az egyes választókerületek problémáival pedig a televízió weboldalának videós rovata, a Górcső foglalkozik részletesebben.

Az Egyenesen című műsorban az is kiderült: még húsz körzetben szerveznek jelöltvitát. Gulyás Márton úgy gondolja, ha ezekben sikerül győznie az ellenzéknek, nem lesz meg a Fidesz kétharmada.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.

Stier Gábor

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.