Gyanús közbeszerzést talált Márki-Zay Péter

MN

2018. március 9., péntek 07:25, frissítve: péntek 09:32

Több szerződést is átnézett szakértőkkel, és gyanús közbeszerzésre bukkant Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester a Hír TV Egyenesen című műsorában elmondta: volt cég, amely tapasztalat nélkül olyan munkával keresett több száz millió forintot, amelyet a város is el tudott volna végezni.

– Az a pályázó, aki sohasem foglalkozott ezzel a tevékenységgel, beszerezte a termékeket, értékesítette a városnak, és ezzel háromszázmillió forintos hasznot realizált. Ha a város közvetlenül kereste volna meg ezeket a beszállítókat, akkor egyéves építményadó összegét spóroltuk volna meg. Tehát még egy évig nem kellett volna építményadót fizetni magánszemélyeknek Hódmezővásárhelyen – nyilatkozta a polgármester.

Arról is beszélt, hogy valóban használ mikrofont, ami elsősorban „memóriasegítő” számára. – Onnantól kezdve, hogy valamit megbeszéltünk, vissza lehet emlékezni, pontosan mi hangzott el – jelentette ki. Szavai szerint folyosón nem vett fel semmit, de olyan volt, hogy kirakta az asztalra, és ezt jelezte is.

Azt mondta, az aljegyző nyilatkozatának egyetlen bekezdése sincsen, „ami ne lenne hazugság”, és arra kérte, járuljon hozzá a hangfelvételek nyilvánosságra hozásához. – Akkor én a Facebookra felteszem, és mindenki meggyőződhet róla, ki mond igazat – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy tényleg csökkentette-e sok köztisztviselő fizetését, Márki-Zay azt mondta: a fizetése senkinek nem csökkent, az illetményalapot megemelték. A személyi bérek felülvizsgálata pedig még nem történt meg.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.