Gyilkosság a Hajógyárin: várják az érdemi információkat

2012. július 31., kedd 15:20, frissítve: kedd 16:32

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) várja azok bejelentését, akik érdemi információval tudnak szolgálni a fővárosi Hajógyári-szigeten és környékén történt három haláleset és egy eltűnés ügyében – közölte BRFK szóvivője kedden az MTI-vel.
Meggyilkolhatták Rajnay Zoltán labdarúgót, ugyanis ügyében hat év után emberölésben indult eljárás – tudta meg a Blikk. Az NB III-as Turában szereplő Raynay Zoltán 2006 nyarán turai mérkőzése után barátaival bulizni indult a Hajógyári-sziget egyik szórakozóhelyére, ám sohasem jutott be.

Horváth Katalin Fanni elmondta, három esetben folytat a rendőrség vizsgálatot: a tavaly december 3-án holtan talált 21 éves férfi, a 2006. február 11-én eltűnt Strehó Gergely, valamint R. Zoltán halála ügyében. Strehó Gergelyt továbbra is eltűntként keresik, a BRFK életvédelmi osztálya emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást – közölte.

Horváth Katalin Fanni tájékoztatása szerint a rendőrség vizsgálja a 25 éves R. Zoltán halálának körülményeit, akinek az eltűnését 2006. június 6-án jelentették be, és 14-én találták meg holtan a Dunában, a Hajógyári-szigettől távolabb. A bíróság szombaton rendelte el annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akit a Hajógyári-szigetnél tavaly decemberben vízbe fulladt fiatalember halála ügyében vett őrizetbe a rendőrség.

Személyi és tárgyi bizonyítékok

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese pénteken jelentette be, hogy őrizetbe vettek két férfit a rendőrök a fővárosi Hajógyári-szigetnél tavaly decemberben vízbe fulladt fiatalember halála ügyében. A csütörtök hajnalban előállított férfiakat azzal gyanúsítják, hogy 2011. december 3-án a Hajógyári-szigeten, a Dokk nevű szórakozóhelyen, illetve később az épületen kívül is bántalmazták az ittas, 21 éves Haraszti Gézát, majd az öntudatlan fiatalembert a Dunába dobták. A fiatalember halálát vízbe fulladás okozta.

Az emberöléssel gyanúsított két férfi biztonsági őrként dolgozott a szórakozóhelyen. Fülöp Valter elmondta, hogy a két férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, de ellenük a rendőrségnek személyi és tárgyi bizonyítékok is a rendelkezésére állnak. A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese hozzátette, hogy ezzel az elfogással még csak „az első dominó dőlt el”; azt gondolják, a gyanúsítottaknak még lehetnek szabadlábon lévő cinkostársaik.

ismert, egy hatfős külön nyomozócsoport vizsgálja a Hajógyári-szigeten és környékén történt három halálesetet és egy eltűnési ügyet. Korábban közigazgatási eljárás folyt ezekben az esetekben, de most emberölés miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Mintegy 150 adóellenőr és pénzügyőr vizsgálódott korábban a budapesti Hajógyári-sziget éjszakai szórakozóhelyein; a razzia várhatóan súlyos bírság kiszabását és bezárást is eredményezhet. A közelmúltban a katasztrófavédelem emberei tartottak ellenőrzést Budapesten, amely több szórakozóhely bezárásához vezetett. A razziák következtében a Hajógyári-szigeten is több diszkónak lehúzták a rolóját. A szórakozóhelyek V. Lászlóhoz köthetők. Az egyik bulvárlap szerint egy korábbi bombariadó alkalmával poloskázták be a területet.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.