Gyökeresen változtatták meg a vásárlók életét

tt

2012. május 25., péntek 19:48

Nagy többséggel a műanyag zacskók betiltásáról döntött több város példáját követve Los Angeles városi tanácsa.

Az egy éven belül életbe lépő szabályozás több mint 7500 üzletet érint. A vevőknek a jövőben saját táskával kell indulniuk vásárolni, egyéb esetben 10 centért vásárolhatnak papírtáskát – írja a Los Angeles Times.

Az egyesült államokbeli városok közül elsőként San Francisco tiltotta be nagy élelmiszerüzleteiben a műanyag zacskókat. Los Angeles környékén tavaly július óta tilos az ingyen zacskó. Tucatnyi kisebb város és község követte a példát. Egy 2010-es próbálkozás, amely arra irányult, hogy Kalifornia teljes területén betiltsák a műanyag zacskókat, megbukott: előállítójuk ugyanis hatalmas reklámkampánnyal harcba szállt a tiltás ellen.

Vásárláskor az amerikai üzletekben általában ingyen műanyag zacskókat adnak a vevőknek. A környezetvédők igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy ezzel hozzájárulnak a szeméthegyek felhalmozódásához és a tengerek műanyag szeméttel való elárasztásához. Los Angeles-i környezetvédők négy éve harcolnak a tilalomért. A cél érdekében ismert személyiségek, például Julia Louis-Dreyfus is bevetették magukat.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.