Győr-Moson-Sopron: végeztek a helyreállítással

2013. július 2., kedd 16:03

Az ütemtervnek megfelelően befejeződtek Győr-Moson-Sopronban a helyreállítási munkálatok – közölte a katasztrófavédelem megyei szóvivője kedden az MTI-vel.

Dobos Viktória hadnagy tájékoztatása szerint 21 településen összesen egymillió négyzetmétert fertőtlenítettek, és mintegy 200 kilométeren kellett visszabontani az ideiglenes védműveket.

Több szervezet fogott össze

A munka első körében felmérték, mely árvízzel elöntött területeken és milyen ütemezésben van szükség mentesítésre. A fertőtlenítési munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság koordinálásával, a Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervével, a Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságával és az önkormányzatokkal szorosan együttműködve hajtották végre – közölte.

Rengetegen segítettek

Hozzátette: a védművek visszabontási feladataihoz az igazgatóság „minden lehetséges eszközt felhasznált az önkéntesek toborzására”. A felhívás hatására több száz diák vett részt a visszabontási feladatokban a tanév végéig. Az országos helyreállítási törzsön keresztül igényelt fogvatartottak is részt vettek a munkában.

Szúnyogirtás: folyamatosan ellenőrzés zajlik

Dobos Viktória jelezte: először a településeken belül épített ideiglenes védművek bontása kezdődött el, ez több mint 200 kilométeres szakaszt érintett; mintegy 635 ezer homokzsákot bontottak ki a falakból. Június 15-én megkezdték a szúnyoggyérítést a Szigetközben, eddig 33 284 hektárnyi területen permeteztek. Az elöntött területen és az érintett települések körzetében folyamatosan ellenőrzik a szúnyogirtó akciók hatékonyságát.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.