Győr-Moson-Sopron: végeztek a helyreállítással

csitK

2013. július 2., kedd 16:03

Az ütemtervnek megfelelően befejeződtek Győr-Moson-Sopronban a helyreállítási munkálatok – közölte a katasztrófavédelem megyei szóvivője kedden az MTI-vel.

Dobos Viktória hadnagy tájékoztatása szerint 21 településen összesen egymillió négyzetmétert fertőtlenítettek, és mintegy 200 kilométeren kellett visszabontani az ideiglenes védműveket.

Több szervezet fogott össze

A munka első körében felmérték, mely árvízzel elöntött területeken és milyen ütemezésben van szükség mentesítésre. A fertőtlenítési munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság koordinálásával, a Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervével, a Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságával és az önkormányzatokkal szorosan együttműködve hajtották végre – közölte.

Rengetegen segítettek

Hozzátette: a védművek visszabontási feladataihoz az igazgatóság „minden lehetséges eszközt felhasznált az önkéntesek toborzására”. A felhívás hatására több száz diák vett részt a visszabontási feladatokban a tanév végéig. Az országos helyreállítási törzsön keresztül igényelt fogvatartottak is részt vettek a munkában.

Szúnyogirtás: folyamatosan ellenőrzés zajlik

Dobos Viktória jelezte: először a településeken belül épített ideiglenes védművek bontása kezdődött el, ez több mint 200 kilométeres szakaszt érintett; mintegy 635 ezer homokzsákot bontottak ki a falakból. Június 15-én megkezdték a szúnyoggyérítést a Szigetközben, eddig 33 284 hektárnyi területen permeteztek. Az elöntött területen és az érintett települések körzetében folyamatosan ellenőrzik a szúnyogirtó akciók hatékonyságát.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.