Győzött a Fidesz Dunaújvárosban

tt

2012. július 1., vasárnap 21:42, frissítve: hétfő 11:01

A Fidesz jelöltje, Nagy Zoltánné nyerte a vasárnapi időközi önkormányzati képviselő-választást Dunaújvárosban – mondta el a dunaújvárosi önkormányzat szóvivője. Három másik településen polgármestert választottak.

Németh Tünde elmondta, hogy a dunaújvárosi 7-es számú egyéni választókerületben a 4028 választásra jogosult szavazópolgár a hét jelöltre 835 érvényes szavazatot adott le, ez 20,73 százalékos részvételt jelentett. A legtöbb szavazatot, 295-öt Nagy Zoltánné kapta. Magyar András (MSZP) 283, Kozma Erzsébet (független) 110, Csóka Bernát (Jobbik) 56, Czuczor Zsolt (Demokratikus Koalíció) 41, Szilágyi Miklós (független) 36, Gergely Ákos (LMP) 14 szavazatot kapott.

Dunaújvárosban azért kellett időközi választást tartani, mert a körzet önkormányzati képviselője, a fideszes Szilasi Sándor március 27-én elhunyt.

Független jelölt nyert Szaván

Haszillóné Lovas Beatrix független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Baranya megyei Szaván vasárnap. A helyi választási iroda arról tájékoztatott, hogy az eddig a község alpolgármestereként dolgozó győztes 89, szintén független vetélytársai közül Zsebe György képviselő-testületi tag 47, Walter György 26, Ózdi Kálmán 5 érvényes szavazatot kapott.

A 360 lakosú település 280 választópolgára közül 167-en mentek el szavazni, mindannyian érvényesen voksoltak.
Az időközi választást a korábbi elöljáró, Palotásné Vörös Julianna idén tavasszal bekövetkezett halála miatt kellett kiírni.

Részvétel: 50 százalék közelében

A független Nemes Ferencnét választották meg a Veszprém megyei Somlójenő polgármesterének a vasárnapi időközi önkormányzati választáson – tájékoztatott Bendes István körjegyző. Elmondta: két független jelölt indult a posztért. Nemes Ferencné 108, Budai Benjámin 20 szavazatot kapott.

A választásra jogosult 252 somlójenői közül 129-en járultak az urnához. A választást azért kellett kiírni, mert a település vezetője, a szintén független Nemes Attila áprilisban elhunyt.

Véh László független jelöltet választották meg az időközi önkormányzati választáson a Bács-Kiskun megyei Tompa polgármesterének vasárnap – közölte Lengyel Éva, a helyi választási bizottság elnöke hétfőn hajnalban. A választáson 1865 érvényes szavazat volt, mely közel ötvenszázalékos részvételt jelent. Véh László 991 szavazatot kapott, míg a korábbi polgármesterre, Homoki-Szabó Róbert független jelöltre 874-en voksoltak az ötezer lakosú kisváros szavazáson megjelent polgárai közül.

A 6 képviselői mandátumért 26 jelölt indult, közülük Farkas Tibor, Gubics Lajos, Kószó László, Kovács Gábor, Kucsó István és Pajtás Péter Jánosné került be a képviselő-testületbe. Mindannyian független jelöltek. Vasárnap éjfélre fejeződött be a szavazatok összeszámlálása.Az időközi választást azért kellett kiírni, mert április 17-én egyhangú szavazással feloszlatta magát a testület.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.