Gyülekeznek a rendőrök a bankfiókok közelében

MN

2017. november 8., szerda 08:36, frissítve: szerda 09:39

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtóközleményben adta ki szerdán, hogy a készpénzellátási szempontból kiemelt jelentőségű kereskedelmi bankokkal és a Magyar Posta Zrt.-vel együttműködve készpénzszállítási üzletmenet-folytonossági tesztet hajt végre szerdán a Készenléti Rendőrség felügyeletével.

A teszttel a lakossági készpénzellátás biztosításához szükséges folyamatokat igyekszik modellezni az MNB egy nem várt, rendkívüli helyzetre készülve fel. A gyakorlatot néhány évente ismétlik, így egyes budapesti és nagyobb vidéki városokban levő bank- és postafiókoknál november 8-án a szokásosnál több rendőr jelenlétét tapasztalhatják. A teszt mindössze néhány percig tart, és a fióki ügymenetet nem zavarja meg. Az adott fiókokban az ügyfelek kiszolgálása folyamatosan, a megszokott rendben történik.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.