Gyurcsány nem akar luxuslimuzinozást

MNO-KA

2011. október 4., kedd 20:11

Az MSZP aktív tagsága olyan irányú változást akar, mint amit a Demokratikus Koalíció Platform (DKP) képvisel – mondta Gyurcsány Ferenc kedden a Tolna megyei Tamásiban.

„A DKP fő erényének azt tartom, hogy sokan, akik a mai politikai pártok közül nem szívesen választanak bennünket sem, a platform támogatói lettek” – jelentette ki a volt kormányfő, az MSZP-n belül működő DKP vezetője a politikai fórumát megelőző sajtótájékoztatón. Hozzátette: van egy jelentős, nem párttag, hozzájuk közel álló kör, amely csatlakozna a platformhoz. A DKP körüli vitákról szólva azt mondta: „én egy nyugatos, polgári, józan, mérsékelt politikát szeretnék a centrumtól jobbra és balra, populizmus és luxuslimuzinozás nélkül; sokan nem ezt szeretnék”.

Új párt alapítására vonatkozó kérdésre Gyurcsány Ferenc azt válaszolta: ma még az a szándék, hogy megpróbáljanak „okos megállapodásokat” létrehozni, de a vitákból kiindulva semmi nem zárható ki. A novemberi kongresszusig mindez ki fog derülni – jegyezte meg. A szocialista politikus az általa szorgalmazott ellenzéki összefogásról azt mondta: a Fidesszel szemben akkor lehet győzni, ha az egyéni választókerületekben az ellenzéki oldalon egy jelölt lesz. A választás előtt meg kell állapodni egy demokratikus ellenzéki koalícióban, amire ma még mindenki azt mondaná, hogy nem lehetséges – fűzte hozzá.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.