Összeültek a frakciók - készülnek a forró őszre

2017. szeptember 13., szerda 13:19, frissítve: szerda 16:05

Ráfordulnak az őszi politikai szezonra a parlamenti pártok, mától a Fidesz és a KDNP, a Jobbik, illetve az MSZP is vidéken ül össze, hogy felkészüljön az előttünk álló hónapokra. Az LMP képviselői is tanácskoznak majd, ők majd csak péntektől.

A parlamenti szezon megkezdése előtt mindig különösen fontos, hogy a kormánypártok mit terveznek az elkövetkező hónapokra, hiszen ez általában meghatározza a közbeszédet, most pedig a jövő tavaszi választások miatt mindez még nagyobb jelentőséget kap.

 
Rétvári Bence, a kereszténydemokrata párt országgyűlési képviselője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos kihelyezett ülésére a velencei Velence Resort & Spa szállodához 2017. szeptember 13-án
Fotó: Balogh Dávid / Magyar Nemzet
 

A Fidesz és a KDNP Velencén tanácskozik, a hagyományoknak megfelelően első este Orbán Viktor miniszterelnök tart előadást. A hamarosan miniszterré avanzsáló Kósa Lajos előzetesen annyit árult el, hogy szó lesz a kötelező betelepítési kvóták és a migránsválság kérdéséről. A következő három napban meghallgatják majd a minisztereket, tárgyalnak a népesedéspolitikáról, és hivatalos formát ölthetnek a már bejelentett személyi változások. Így Kósa Lajos leköszönhet a Fidesz frakcióvezetői posztjáról – a Modern városok programért felelős tárca nélküli miniszter lesz –, utódjának pedig a kormányfő Gulyás Gergelyt javasolja.

A Jobbik képviselői Siófokon ülnek össze, náluk is a pártelnök, Vona Gábor tart majd elsőként politikai helyzetértékelőt. A kihelyezett frakcióülés egyik fő témája a választási felkészülés mellett a párt által kezdeményezett bérunió lesz.

Az MSZP frakciója Hajdúszoboszlón tart szerdán és csütörtökön tanácskozást. A Demeter Mártával hatfősre bővült LMP frakciója pedig pénteken ül össze Zalaegerszegen, a választások mellett náluk a paksi bővítés leállításáért folytatott küzdelem dominál majd.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.09.13.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.