Összeültek a frakciók - készülnek a forró őszre

Katona Mariann

Katona Mariann

2017. szeptember 13., szerda 13:19, frissítve: szerda 16:05

Ráfordulnak az őszi politikai szezonra a parlamenti pártok, mától a Fidesz és a KDNP, a Jobbik, illetve az MSZP is vidéken ül össze, hogy felkészüljön az előttünk álló hónapokra. Az LMP képviselői is tanácskoznak majd, ők majd csak péntektől.

A parlamenti szezon megkezdése előtt mindig különösen fontos, hogy a kormánypártok mit terveznek az elkövetkező hónapokra, hiszen ez általában meghatározza a közbeszédet, most pedig a jövő tavaszi választások miatt mindez még nagyobb jelentőséget kap.

 
Rétvári Bence, a kereszténydemokrata párt országgyűlési képviselője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos kihelyezett ülésére a velencei Velence Resort & Spa szállodához 2017. szeptember 13-án
Fotó: Balogh Dávid / Magyar Nemzet
 

A Fidesz és a KDNP Velencén tanácskozik, a hagyományoknak megfelelően első este Orbán Viktor miniszterelnök tart előadást. A hamarosan miniszterré avanzsáló Kósa Lajos előzetesen annyit árult el, hogy szó lesz a kötelező betelepítési kvóták és a migránsválság kérdéséről. A következő három napban meghallgatják majd a minisztereket, tárgyalnak a népesedéspolitikáról, és hivatalos formát ölthetnek a már bejelentett személyi változások. Így Kósa Lajos leköszönhet a Fidesz frakcióvezetői posztjáról – a Modern városok programért felelős tárca nélküli miniszter lesz –, utódjának pedig a kormányfő Gulyás Gergelyt javasolja.

A Jobbik képviselői Siófokon ülnek össze, náluk is a pártelnök, Vona Gábor tart majd elsőként politikai helyzetértékelőt. A kihelyezett frakcióülés egyik fő témája a választási felkészülés mellett a párt által kezdeményezett bérunió lesz.

Az MSZP frakciója Hajdúszoboszlón tart szerdán és csütörtökön tanácskozást. A Demeter Mártával hatfősre bővült LMP frakciója pedig pénteken ül össze Zalaegerszegen, a választások mellett náluk a paksi bővítés leállításáért folytatott küzdelem dominál majd.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.09.13.

A szerkesztő ajánlja

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.