Ha kell, testével is megvédi a rákosmentieket a migránsoktól Dunai Mónika

MN

2018. április 4., szerda 19:12, frissítve: csütörtök 07:25

Ahogy közeledünk a kampány végéhez, úgy egyre nehezebb egymásra licitálnia a kormánypárti politikusoknak, ha a migránsokkal való riogatásról van szó. Ezúttal Dunai Mónika, a Fidesz fővárosi, XVII. kerületi országgyűlési képviselője tett erre egy egészen sikeres kísérletet. Ugyanis arról beszélt a Rákosmente TV szerint, hogy a brüsszeli bürokraták már azon dolgoznak, hogy a kerület szabadon álló fejlesztési területein, Rákosmente szívében, illetve a település határában migránstáborokat és -falvakat hozzanak létre. 

– Mi mindenáron megvédjük Rákosmente földterületeit és azt a koncepciót, amelynek értelmében ide majd migránsokat telepítenének esetlegesen brüsszeli utasításra, ezt mi akár a testünk által is meg fogjuk akadályozni. Eléggé bátrak és elszántak vagyunk ennek a védelemnek a véghezvitelében, semmi nem tántoríthat el bennünket – mondta Dunai. 

A képviselő úgy véli, Rákosmente adottságai miatt kerül veszélybe, ha ellenzéki győzelem esetén beengedik a migránsokat. Az érvelés szerint ugyanis Budapesten elenyésző az egybefüggő zöld területek száma, Rákosmente viszont fővárosi szinten a legtöbb ilyennel rendelkezik, ezért „kiszemelhetővé válik migránstelepek létesítésére”. 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.