Habony-kiállítás nyílt a Szépművészeti előtt

MNO

2016. február 12., péntek 19:42

Az Ifjú Demokraták (Ide) aktivistái saját képzőművészeti alkotásokkal érkeztek a Szépművészeti Múzeumhoz, így „tisztelegnek Habony Árpád művészetkedvelő életvitele előtt”.

A szervezet alelnöke, Miyazaki Jun jelezte, örülnek annak, hogy „Magyarország a kultúra területén is jobban teljesít”, hiszen tízmilliós festményeket olyan könnyedén lehet kölcsönözni, mint könyvet a könyvtárból – olvasható az Ifjú Demokraták közleményében.

Az Ide olyan alkotásokat helyezett el a Szépművészeti Múzeum elé, mint a Habony és a nyugdíjasok, az Ibizai éjszaka, a Fehér csík, valamint a miniszterelnökről készült portré, a Bújócska a függöny mögött. A fiatal alkotók műveiket ingyen felajánlják Habony Árpád számára. Egyetlen kikötésük van: a megspórolt bérleti díjat Andy Vajna kaszinóiban játssza el a tanácsadó.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.