Hadházy Ákos: Bár jelentenének fel!

MN

2017. november 26., vasárnap 16:15, frissítve: hétfő 07:28

A kormány haladéktalanul szükséges jogi lépéseket tesz Hadházy Ákossal szemben, mivel az LMP-s képviselő  szándékosan hazudik a nemzeti konzultáció eredményességével kapcsolatban, és szándékosan összekeveri a beérkezett kérdőívek számát a feldolgozott és kiértékelt ívek számával - ezt a Kormányzati Tájékoztatási Központ jelentette be szombaton.

Az LMP társelnökét nem lepte meg a kormányzati kommunikáció legújabb húzása, mivel nem ez az első eset, hogy a tények tételes cáfolata helyett perrel fenyegetőzik valamely kormányzati szerv. Örülne, ha ténylegesen a bíróság, illetve ügyészség elé kerülnének az ügyek, ahol végre kiderülhetne az igazság. Pont az a baj, hogy az általam feltárt esetekben, amikben feljelentést is tettem, legtöbbször különböző indokokra hivatkozva hátráltatják vagy el sem indítják a nyomozást - nyilatkozta Hadházy Ákos. A politikus szerint a nemzeti konzultáció nem más, mint egy gigantikus lopássorozat.

Még csütörtök este engedték be Hadházy Ákost és Szél Bernadettet a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. két telephelyére és a a Kopint Datorg Kft. irodájába, ahol a konzultációs ívek feldolgozása folyik, de a két LMP-s politikus nem találta meg a rekordként beharangozott 1,7 milliónyi konzultációs ívet. Az ellenzéki politikusok egyébként egyetlen nyilvántartást sem láthattak az ívek feldolgozásának állásáról. Ezt követően szombaton a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Magyar Posta adataira hivatkozva 1 754 128 visszaküldött ívről adott hírt. A Magyar Posta létesítményeibe azonban Hadházy Ákos nem mehetett el, mivel ezt sem a Magyar Posta Zrt., sem a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem engedte. 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.