Hadházy Ákos hiába kereste az 1,7 millió konzultációs ívet

MN

2017. november 24., péntek 06:40, frissítve: péntek 11:37

Nincs nyilvántartás a beérkező nemzeti konzultációs ívekről – erre jutott Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, miután betekinthetett a feldolgozásba. Ez azt jelenti, hogy semmi nem bizonyítja azt a kormánypárti állítást, amely szerint már több mint 1,7 millióan mondtak véleményt az úgynevezett Soros-tervről.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda egyébként alig másfél órát adott az LMP társelnökének, hogy a délutáni csúcsforgalomban három különböző budapesti helyszínen betekinthessen a nemzeti konzultációs ívek feldolgozásába. „A Rogán-minisztériumban úgy gondolták, hogy helikopterrel fogunk járni” – jegyezte meg a Hír TV-nek Szél Bernadett, az LMP másik társelnöke.

Elsőként a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. egyik VIII. kerületi telephelyére várták Hadházyt. Az újságírók csak a kapuig kísérhették az LMP politikusát, egy helyszínre sem mehettek be, felvételeket csak a Kormány.hu fotósa készíthetett. Ezen a helyszínen kiveszik a borítékokat a postáról érkező dobozokból, és elméletileg átvilágítják, hogy nincs-e bennük robbanószer. Amikor Hadházy szerette volna látni a nyilvántartást, hogy egy nap alatt mennyi érkezik, azt mondták neki, hogy nincs ilyen.

Ezután Zuglóba kellett átmennie, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. másik telephelyére, ahol a konzultációs íveket és a visszaküldők adatait tartalmazó lapot válogatják szét. A feldolgozott ívekről itt sem tudtak nyilvántartást mutatni. „Azt mondta, hogy van ilyen, de nem tudja megmutatni, csak a tegnapit, az azelőttit meg az azelőttit. De előtte azt is mondta, hogy nincs felhatalmazása, hogy megmutassa, és amikor látszott, hogy kicsit idegesek leszünk ettől, akkor azt mondta, hogy nincs ilyen” – mondta Hadházy Ákos.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Zuglóból aztán újra a VIII. kerületbe kellett mennie, a Kopint Datorg Kft. irodájába, ahol a konzultációs ívek számítógépes feldolgozását végzik. Az LMP társelnöke itt sem talált semmilyen nyilvántartást. Hadházy kilencvenkilenc százalékig biztos benne, hogy kamu a kormány által bemondott szám, és nincs 1,7 millió a visszaküldött ívek száma. „Ha a dobozok számát nézem, és tényleg valódi ívek voltak bennük, akkor lehet, hogy láttam 900 ezer ívet. Rendkívül zavarba ejtő volt, hogy az egyik helyszínen sem volt egyetlenegy kockás papír vagy valamilyen nyilvántartás” – mondta a képviselő.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ sorosozással válaszolt. Szerintük az LMP Soros György megrendelésére támogatja a kvótát, és meg akarja akadályozni, hogy a magyarok erről elmondják a véleményüket.

 

 

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.