„Hadházy Ákos hiteltelen ember”

MNO

2014. augusztus 28., csütörtök 17:44, frissítve: csütörtök 17:53

„Hadházy Ákos közéleti, politikai ámokfutása a csúcsra jutott azáltal, hogy a bukott baloldal élére állt Szekszárdon, s MSZP-s polgármester-jelöltként indul az önkormányzati választásokon” – írja közleményében a szekszárdi Fidesz.

„Az elmúlt napok eseményei bizonyítják, hogy Hadházy Ákos mindenre képes, elveit és családi gyökereit meghazudtolva élére állt a bukott baloldalnak” – írják, hozzátéve, hogy Hadházy maga mondta tavaly áprilisban egy HVG-interjúban: „meggyőződéses konzervatív és jobboldali ember vagyok, már csak a családi hagyományaim miatt is”.

„Hiteltelen ember”

A közleményben ez áll: „Hadházy Ákos hiteltelen ember, ugyanis a helyi MSZP-vel együtt indul. Az MSZP polgármesterjelöltje! Annak az MSZP-nek, amelynek egy meghatározó politikusa, Szanyi Tibor azt mondta róla: »Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol! Egy kihullott fideszes pribék szánalmas vergődése.« Azzal a bukott baloldallal áll össze Szekszárdon, amely 2002 és 2006 között a csőd szélére juttatta a várost. Hadházy számára a cél szentesíti az eszközt: mindenáron hatalomba jutni.”

„Hadházy kétarcú ember, aki folyamatosan kettős beszédet folytat – folytatódik a közlemény. – Megszólalásaiban utal a közösségekre, de minden cselekedetében csakis az egyéni ambíciói, egyéni érdekei számítanak, egyéni érdekei vezérlik.”

Önös érdektől vezérelve

A kormánypárt helyi szervezete azt is felrója Hadházynak, hogy „nem érdekli, mi zajlik a környezetében, ráadásul a szavára sem lehet adni. Utóbbit bizonyítja az is, hogy az országgyűlési választást megelőzően azt mondta, ha veszít, akkor abbahagyja a politizálást. Hadházy az ATV-nek korábban konkrétan azt is nyilatkozta, hogy számára az ellenzék vállalhatatlan, de most megint az egyéni érdekei kerültek előtérbe, és a korábban számára vállalhatatlan ellenzék élére áll.”

„Hadházy bukott politikus, de ismét, önös érdekből vezérelve, egy bukott csapattal próbál érvényesülni” – vonják le a konzekvenciát.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

„Bekönyörögte” magát a közgyűlésbe

Emlékeztetnek: „Hadházy Ákos 2006-ban indult először önkormányzati képviselőnek, de miután nem kapta meg a választópolgárok bizalmát, az édesapjával közösen felkereste Horváth István polgármestert, és szó szerint bekönyörögte magát a Fidesz listájáról (amelyen nem volt befutó helyen) a szekszárdi közgyűlésbe. […] Az elmúlt években Hadházy Ákos alkalmatlanságát bizonyította, hogy szinte nem is törődött a választókerületével, a szekszárdi emberek sem érdekelték, és a város ügyeivel sem foglalkozott. Mindezt bizonyítja, hogy az elmúlt három évben a humánbizottság tagjaként ötvenhárom bizottsági ülésből haton vett részt. A közgyűlési munkáját is a passzivitás jellemezte, az ülések majd 40 százalékán nem vagy nem teljes mértékben vett részt. Fogadóóráit szinte nem is tartotta meg.”

Lenézte, akinek önálló véleménye volt

A közlemény részletesen foglalkozik Hadházy helyiekhez fűződő viszonyával: „Szekszárdon sokan emlékeznek még arra, amikor egyik képviselőtársával tartott fórumot a helyi közlekedéssel kapcsolatban, mintegy száz fő előtt. Akkor Hadházy azt mondta a jelenlévőkről: ő állatorvos, de az állatokkal egyszerűbb a dolga, mert nem szoktak összevissza beszélni […], továbbá csaholó kutyákhoz hasonlította azokat, akik el merték mondani a véleményüket. Majdnem meglincselték a fórum végén. Erről az eseményről a Tolnai Népújság is beszámolt.”

Alapítványi ügyek

„Szégyenletes az a kétarcúsága, kettős beszéde, mely a szociális érzéketlenségét is mutatja: képviselőként támogatta egy önkormányzati ingatlanban működő, fogyatékosokkal foglalkozó alapítvány ingatlanbővítési kérelmét – amely ingatlan Hadházy lakóingatlana mellett van –, de magánemberként éveken keresztül több millió forinttal zsarolta az alapítványt, több millió forintot követelt zsebbe az alapítványtól azért, hogy mint szomszéd hozzájáruljon az ingatlan bővítéséhez” – sorolják.

Politikai ámokfutás

Megemlítik a Fidesztől való távozása után viselt dolgait is: „Miután két évvel ezelőtt Hadházynak nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz számára vállalhatatlan lett, és nem kívánjuk többé közéleti szerepvállalásra jelölni, politikai ámokfutásba kezdett, aminek a csúcspontjára jutott mint a bukott baloldal polgármesterjelöltje. Hadházy alkalmatlan arra, hogy képviselje az embereket, alkalmatlan arra, hogy Szekszárd város polgármestere legye.”

„Hadházy nem az embereket akarja képviselni, hanem saját démonjait kergeti” – zárta közleményét a szekszárdi Fidesz.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.