Hadházy: Már kezdtem féltékeny lenni Vonára

Lakner Dávid

Lakner Dávid

2017. január 11., szerda 20:01, frissítve: szerda 20:48

Kezdem élvezni a dolgot, amikor már tényleg túltolják, az rendkívül szórakoztató – így reagált lapunk megkeresésére Hadházy Ákos, miután a kormánysajtó szerdán szokása szerint „leleplezte” őt. Ezúttal a Ripost számolt be róla, hogy Facebook-fotói és elmondása szerint szeret repülni, „méregdrága, környezetszennyező magánrepülővel repked az LMP-s politikus”. Ómolnár Miklós bulvárlapja még azt is hozzátette, az LMP hívei sem örülnek a nem túl környezetbarát hobbinak. A cikket aztán gyorsan átvette a kormányközelbe került Origo is.

Az LMP társelnöke megkeresésünkre elmondta: szórakoztatja a dolog, már féltékeny is volt a Terry Black segítségével lejáratni próbált Vona Gáborra, hogy csak őt kezelik tényezőként annyira, hogy ilyen támadásokkal próbálkozzanak. A repüléssel kapcsolatos cikkek kapcsán megjegyezte: párttársai többsége a fenntartható fejlődésen belül a fejlődéssel is egyetért, „nem ellenzik a repülést”. Elmondása szerint újonnan légi járművet nagyjából ötvenmillióból lehet venni, neki pedig erre nincs lehetősége. Amivel ő szokott repülni, az ’65-ben készült, és bérli, az óradíj 20-30 ezer forint. Hozzátette: ha dohányzott volna eddigi éveiben, az éppenséggel többe került volna, mint a repülés.

Azt már mi tesszük hozzá: mindez azért is érdekes, mert a társelnökségre bejelentkezett Csárdi Antal viszont aktív dohányos, mint az most a vele készült Mandiner-interjúban szóba is került. „Elég volt már a politikusokból, akik olyat ígérnek, amit nem tudnak betartani, nem? Tehát: társelnökként sem fogok leszokni” – jelentette ki Csárdi.

Hadházy a támadások kapcsán úgy sejtette: az is elképzelhető, hogy az LMP társelnökválasztását szeretnék a kormány részéről így befolyásolni. De azt is lehetségesnek tartotta, hogy miután Orbán Viktorral kapcsolatos ügyeket emlegetett fel az utóbbi időkben is, ezért érkeznek válaszreakciókként ezek a cikkek.

Az Origo közben igyekezett tovább szőni a földügyi szálat (erről korábban itt írtunk), ezúttal Hadházy Ákos édesanyját belekeverve a történetbe. A Földet a gazdáknak program keretén belül az anya ingatlanokat szeretett volna megvásárolni – közölte a portál. Hadházy lapunknak elmondta, édesanyja ugyan regisztrált, de nem vett részt a liciten, nem is nyert állami földeket. A társelnök elismételte: édesapja továbbra is 6,5 hektáron gazdálkodik, ezzel ellentétes állítást a kormánysajtó sem tudott bizonyítani szerinte.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.