Hagyó emberei „új nokiás dobozokban reménykednek”?

2014. szeptember 25., csütörtök 15:00, frissítve: csütörtök 16:24

A Fidesz megdöbbentőnek tartja, hogy sajtóhírek szerint Juhász Péternek, az Együtt–PM társelnökének kampányát Hagyó Miklós volt üzlet- és munkatársai segítik.

A kormánypárt csütörtökön azt közölte az MTI-vel: az Együtt–PM azzal a Hajnal Zsolttal dolgozik együtt, akinek cége a Hagyó-per egyik érintettje. Hajnal cégei százmilliós nagyságrendben „lapátoltak ki pénzt a Gyurcsány-kormánytól és Hagyó Miklós idején a BKV-ból” – írták.

Zsíros megbízások, nokiás dobozok

A Fidesz egyértelműnek nevezte, hogy az Együtt–PM a budapesti önkormányzatokban ismét Hagyó üzlettársait kívánja helyzetbe hozni. Hagyó Miklós emberei nyilvánvalóan azért segítik az Együtt–PM kampányát, mert „újra zsíros megbízásokban, új nokiás dobozokban reménykednek” – fogalmazott a párt, hozzátéve: az Együtt „lepaktált Hagyó embereivel”, ismét a kezükbe adnák a fővárosi cégeket és önkormányzatokat. Kiemelték: „a budapestiek nem kérnek újra az Együtt–PM paravánja mögé bújtatott Hagyó-korszakból”.

A Magyar Nemzet korábban arról írt: Juhász Péter, az V. kerület baloldali polgármesterjelöltje kampányának egyik szervezője és kiadványainak készítője Hajnal Zsolt, a Relatív Reklámügynökség Kft. ügyvezetője. A cikk szerint Hajnal cégei 2004 óta százmilliós nagyságrendben dolgoztak a szocialista pártnak, illetve a balliberális kormányoknak. A lap példaként említi a Leo Burnett reklámügynökséget, amely 2004 végéig 750 millió forintért végzett kommunikációs tanácsadást a kormánynak, és az MSZP-kampány vizuális megjelenésének is ez volt a felelőse.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.