Hagyó emberei „új nokiás dobozokban reménykednek”?

2014. szeptember 25., csütörtök 15:00, frissítve: csütörtök 16:24

A Fidesz megdöbbentőnek tartja, hogy sajtóhírek szerint Juhász Péternek, az Együtt–PM társelnökének kampányát Hagyó Miklós volt üzlet- és munkatársai segítik.

A kormánypárt csütörtökön azt közölte az MTI-vel: az Együtt–PM azzal a Hajnal Zsolttal dolgozik együtt, akinek cége a Hagyó-per egyik érintettje. Hajnal cégei százmilliós nagyságrendben „lapátoltak ki pénzt a Gyurcsány-kormánytól és Hagyó Miklós idején a BKV-ból” – írták.

Zsíros megbízások, nokiás dobozok

A Fidesz egyértelműnek nevezte, hogy az Együtt–PM a budapesti önkormányzatokban ismét Hagyó üzlettársait kívánja helyzetbe hozni. Hagyó Miklós emberei nyilvánvalóan azért segítik az Együtt–PM kampányát, mert „újra zsíros megbízásokban, új nokiás dobozokban reménykednek” – fogalmazott a párt, hozzátéve: az Együtt „lepaktált Hagyó embereivel”, ismét a kezükbe adnák a fővárosi cégeket és önkormányzatokat. Kiemelték: „a budapestiek nem kérnek újra az Együtt–PM paravánja mögé bújtatott Hagyó-korszakból”.

A Magyar Nemzet korábban arról írt: Juhász Péter, az V. kerület baloldali polgármesterjelöltje kampányának egyik szervezője és kiadványainak készítője Hajnal Zsolt, a Relatív Reklámügynökség Kft. ügyvezetője. A cikk szerint Hajnal cégei 2004 óta százmilliós nagyságrendben dolgoztak a szocialista pártnak, illetve a balliberális kormányoknak. A lap példaként említi a Leo Burnett reklámügynökséget, amely 2004 végéig 750 millió forintért végzett kommunikációs tanácsadást a kormánynak, és az MSZP-kampány vizuális megjelenésének is ez volt a felelőse.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.