Hahó, facebookosok! – Orbán Viktor azt üzente…

MN

2018. április 9., hétfő 18:05, frissítve: hétfő 18:27

Mi másról is beszélhetett volna a választás másnapján Facebook-videójában Orbán Viktor, mint amit a kampányában is ezerszer hangoztatott? „Együtt meg fogjuk védeni Magyarországot.”

Azt azonban nem árulta el a miniszterelnök, kitől vagy mitől is kellene félnünk. Ha mástól nem is, a fantommigránsoktól mindenképp, akikkel a kampány egészében riogatott a kormánypárt. A rendőrség adatai szerint ugyanis nem sok valódi migráns akarta átlépni a határt.

Ennek ellenére egyesek annyira megijedtek Orbán Viktor migránsaitól, hogy elsöprő győzelemhez juttatták.

A kormányfő így fogalmazott: „nagy tettet hajtottunk végre, és a következő években együtt meg fogjuk védeni Magyarországot”.

Hozzátette, azt is, hogy „hatalmas győzelmet arattunk”, és köszönetet mondott „mindenkinek, különösen azoknak, akik az üzeneteket továbbküldték, megosztották, esetleg nekem is küldtek és nekem is adtak tanácsokat”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.