Halála előtt megerőszakolhatták a pszichológuslányt

2012. július 12., csütörtök 19:21, frissítve: péntek 15:43

Újabb részletek derültek ki Bándy Kata meggyilkolásával kapcsolatban – írja a Bama.hu. A portál értesülései szerint megfojtották a pszichológusnőt, míg a Blikk nemi erőszakról ír. Egész Pécset megrázta a bűnügy, a rendőrség nagy erőkkel nyomoz.

Sötét alakok szólítják le a lányokat

A Bama.hunak nyilatkozó szomszédok szerint nem ritka, hogy a városban sötét autós sofőrök szólítják le a fiatal lányokat ajánlatokat téve. Ilyenkor az egyedüli jó választás elfutni. A pszichológusnő esete kapcsán egyetértettek abban, hogy Kata biztosan nem jutott el a Dugonics utcáig, mert ha ott csak egyet is kiált, biztosan valaki meghallja és a segítségére siet. A családi házak ablakai szinte mindig nyitva vannak, főleg a melegben, és több helyen – így például a Kata lakása melletti házban is – vannak kutyák, amelyek minden furcsa zajra felriadnak és ugatni kezdenek.

Az esti órákban Bándy Kata barátai, munkatársai csendben emlékeztek az elhunyt lányra annak házánál – írja a Pécsma.hu. Mécseseket gyújtottak, és Kata portréját is kihelyezték.

A holttest megtalálásának színhelyét több pécsi is felkereste a nap folyamán. Sokan kegyeletüket rótták le, de olyanok is megjelentek, akik nyomokat, a rendőrség számára talán a későbbiekben hasznosítható tárgyakat, jeleket keresnek. Egyikük egy komlói lakcímkártyát is talált – jelentette a lap tudósítója.

A Dunántúli Napló értesülései szerint a fővárosból érkező nyomozó, Kovács Lajos is bekapcsolódik a nyomozásba. A korábban számos felderítetlen ügy megoldásában közreműködött, nyugalmazott ezredes tanácsadóként segíti a rendőrség munkáját.

Új részletek

A fiatal, 25 éves rendőrségi pszichológusnőt a Bama.hu információi szerint meztelenül találták meg a Ledina étterem közelében szerda délután. A fiatal lányt megfojtották, és feltehetően nem ott, ahol megtalálták – valószínűleg autóval szállították a helyszínre később. A portál úgy tudja, hogy szakértők bevonásával vizsgálják, történt-e nemi erőszak.

A Pécsma.hu meg nem erősített információkra hivatkozva azt írja, Bándy Katát halála előtt durván bántalmazták. Hozzáteszik: a korábbi hírekkel ellentétben nem egy fiatalabb külföldi hallgatót keres a rendőrség, hanem egy középkorú férfit.

Az mno.hu helyi értesülései szerint továbbra is nagy a felfordulás Pécsen, a helyszínen délelőtt is rengeteg rendőr tartózkodott. Nagy erőkkel keresik az elkövetőt, de egyelőre nem találtak semmilyen értékes nyomot.


A Blikk arról ír, hogy feltehetőleg megerőszakolták a hétvégén eltűnt rendőrségi pszichológusnőt. A bulvárlap úgy tudja: a gyilkosság miatt kihallgatták a lány volt barátját is, de a fiú alibijét és állításait a hazugságvizsgáló is igazolta. Helyi forrásokból az mno.hu is úgy értesült, a fiú nem került be a gyanúsítotti körbe.

A kutyák sem jeleztek

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A Hír Televízió helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a helyszín egy parkoló melletti, bokrokkal, fákkal sűrűn benőtt szakadék, ahová egyébként az mno.hu értesülései szerint a szemetet hordják. A közelben van egy kutyafuttató, ahová a gazdák közvetlenül a szakadék mellett vezető úton tudnak csak eljutni. Több kutyatulajdonos is határozottan állította, hogy még szerda reggel sem jeleztek az állatok, hogy egy emberi test van a bozótosban. Ez azt a verziót erősíti meg, miszerint a nőt nem ott gyilkolták meg, ahol megtalálták. A rendőrök szerdán a holttest megtalálása előtt még egy külföldi diák fényképét mutogatták a környéken.

Egy másik meg nem erősített verzió szerint pár hete történt egy erőszakos éjszakai támadás Pécsen, és nem kizárt, hogy a két ügyben azonos lehet az elkövető. A rendőrségen továbbra is hírzárlat van érvényben. Éjszaka több helyen is razziát tartottak a gyilkosság kapcsán.

Egymillió a nyomravezetőnek

Egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán Hatala József országos rendőrfőkapitány annak, aki segít kézre keríteni a pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata gyilkosát.

 

A rendőrség korábban közölte, hogy a vasárnap hajnal óta eltűntként keresett Bándy Kata holttestére egy férfi bukkant rá szerdán délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen. Az első adatok szerint a nőt megölték, a körülményeket vizsgálják. Az ügyben emberölés megalapozott gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, amelyet külön nyomozócsoport végez.

A rendőrség még kedden, lakossági felhívásában tette közzé Bándy Kata eltűnését. Ebben foglalkozás és munkahely nem szerepelt. Azt írták, hogy a 25 éves nő vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, otthonába azonban nem érkezett meg.

Sokan keresték

A rendőrségen dolgozó pszichológus eltűnéséről több pécsi internetes portál is beszámolt. Az édesapa, Bándy Pál azt mondta: a lánya és barátai egy szórakozóhelyen ünnepelték egy barátnőjük születésnapját. Az apa szombat este beszélt a lányával telefonon. A portálok abból, hogy Bándy Katát a Király utcában még rögzítették a térfigyelő kamerák, arra következtettek: a nőt mindössze néhány száz méter választotta el attól, hogy a lakásához érjen.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére azt mondta: a rendőrséghez érkeztek és érkeznek lakossági bejelentések elektronikus levélben és telefonon Bándy Kata eltűnésével összefüggésben. Hozzátette, hogy ezeket az információkat megvizsgálják, ellenőrzik.

Forrás: Bama.hu, MNO, HírTV, Dunántúli Napló, Pécs Ma

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.