Hamis parkolójegyet adhat ki több automata Ferencvárosban

MN

2017. szeptember 21., csütörtök 15:34, frissítve: csütörtök 16:26

Legalább tizennyolc olyan parkolóautomata működik Ferencvárosban, amely sorszám nélküli – vagyis nyugtának nem minősülő – parkolójegyet ad, a tényleges szám pedig ennél jóval nagyobb is lehet, derül ki a 444.hu videoriportjából.

A tudósításban be is mutatnak olyan automatákat, amelyek hamis jegyet adnak ki az autósoknak – ezek közül néhányat Baranyi Krisztina, az Együtt IX. kerületi képviselő vásárolt meg kamera előtt.

Sorszám nélkül nem lehet adminisztrálni, a kiadott jegyeket számon tartani; így az érintett automaták többmilliós, el nem számolható bevételt hozhatnak. Ráadásul az sem valószínű, hogy a sorszám hiánya mögött meghibásodás áll, hiszen normális esetben eleve számozott jegytekercsekkel töltik fel az automatákat.

Mint a 444.hu riportja emlékeztet rá, a ferencvárosi automatákból évente legalább félmilliárd-egymilliárd forint bevétel kellene származzon, mégis csak jelképes összeg folyik be az önkormányzati kasszába.

A tudósító a kerületi vagyonkezelő parkolási divízió részlegén megtudta, hogy az önkormányzati cégnél is szembesültek a sorszám nélküli jegyek problémájával. Hogy ezek hogyan kerültek a gépekbe, arról a 444. hu Marton Dánielt, a vagyonkezelő vezérigazgató-helyettesét is szerette volna megkérdezni.

Martont a Markó utcai bíróságon érték el – ám a cégvezető valódi válasz nélkül viharzott el, és írásban kérte a kérdéseket.

A hamis jegyek története még csak gyanúsabb lesz, ha tudjuk, hogy a parkolási pénzek beszedését Borsi Imre cége végzi Ferencvárosban; Borsi jelenleg hatodrendű vádlott Magyarország legnagyobb parkolási csalási ügyében, a Centrum Parkoló Kft. botrányában.

Az ügyben Fürst György volt szocialista alpolgármestert – a Beast fantázianevű Rolls Royce parkolási szabályokra fittyet hányó tulajdonosát első rendű vádlottként tartják nyilván. Borsit pedig azzal vádolják, hogy másfél milliárdos vagyoni hátrányt okozott – közli a 444.hu.

Az ügyről Baranyi Krisztina is megosztott dokumentumokat Facebook-oldalán.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.