Hamis parkolójegyet adhat ki több automata Ferencvárosban

MN

2017. szeptember 21., csütörtök 15:34, frissítve: csütörtök 16:26

Legalább tizennyolc olyan parkolóautomata működik Ferencvárosban, amely sorszám nélküli – vagyis nyugtának nem minősülő – parkolójegyet ad, a tényleges szám pedig ennél jóval nagyobb is lehet, derül ki a 444.hu videoriportjából.

A tudósításban be is mutatnak olyan automatákat, amelyek hamis jegyet adnak ki az autósoknak – ezek közül néhányat Baranyi Krisztina, az Együtt IX. kerületi képviselő vásárolt meg kamera előtt.

Sorszám nélkül nem lehet adminisztrálni, a kiadott jegyeket számon tartani; így az érintett automaták többmilliós, el nem számolható bevételt hozhatnak. Ráadásul az sem valószínű, hogy a sorszám hiánya mögött meghibásodás áll, hiszen normális esetben eleve számozott jegytekercsekkel töltik fel az automatákat.

Mint a 444.hu riportja emlékeztet rá, a ferencvárosi automatákból évente legalább félmilliárd-egymilliárd forint bevétel kellene származzon, mégis csak jelképes összeg folyik be az önkormányzati kasszába.

A tudósító a kerületi vagyonkezelő parkolási divízió részlegén megtudta, hogy az önkormányzati cégnél is szembesültek a sorszám nélküli jegyek problémájával. Hogy ezek hogyan kerültek a gépekbe, arról a 444. hu Marton Dánielt, a vagyonkezelő vezérigazgató-helyettesét is szerette volna megkérdezni.

Martont a Markó utcai bíróságon érték el – ám a cégvezető valódi válasz nélkül viharzott el, és írásban kérte a kérdéseket.

A hamis jegyek története még csak gyanúsabb lesz, ha tudjuk, hogy a parkolási pénzek beszedését Borsi Imre cége végzi Ferencvárosban; Borsi jelenleg hatodrendű vádlott Magyarország legnagyobb parkolási csalási ügyében, a Centrum Parkoló Kft. botrányában.

Az ügyben Fürst György volt szocialista alpolgármestert – a Beast fantázianevű Rolls Royce parkolási szabályokra fittyet hányó tulajdonosát első rendű vádlottként tartják nyilván. Borsit pedig azzal vádolják, hogy másfél milliárdos vagyoni hátrányt okozott – közli a 444.hu.

Az ügyről Baranyi Krisztina is megosztott dokumentumokat Facebook-oldalán.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.