Hamisnak bizonyultak a sümegi Newman Központ vezetői ellen felhozott vádak

MTI

2017. október 12., csütörtök 15:31, frissítve: csütörtök 15:45

A közel másfél évig tartó nyomozást a rendőrség lezárta. Közlemény.

Az intézmény a megalapítása pillanatától intenzív támadásoknak volt kitéve, melyben különböző politikai szereplők lejárató szándékú sajtócikkek mögé bújva működtek közre a kezdeményezés ellehetetlenítésében. Az internetet elárasztották az iskolát nevetségessé tevő cikkek – írja a Kárpát-medencei Jövőegyetemért Egyesület.

A John Henry Newman Oktatási Központ 2015-ben Sümegen közösségi főiskolát alapított abból a célból, hogy hit és értelem egységében, katolikus keresztény világnézeten, igazságon és etikán nyugvó képzéseket nyújtson gazdasági tudományterületeken. Az intézmény rövid idő alatt nyolc új tankönyvet adott ki, huszonhét nemzetközi konferencia-előadást tartott, nemzetközi hírű tudósokat nyert meg ügyének, több országos hírű rendezvényt bonyolított le, és nem utolsósorban állami elismerést nyert, a képzések mégsem indulhattak el.

A képzési programot megakadályozni szándékozók sosem a Newman Központ tudományos munkáját illették szakmai kritikával, hanem a jól bevált bolsevik módszert követve mindig személyre támadtak. Mivel mindezek nem jártak eredménnyel, az iskolakezdés végső megakadályozására 2016 nyarán büntető feljelentést tettek a rendőrségen jelentős értékre elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények gyanújával.     

A közel másfél évig tartó nyomozást a rendőrség lezárta. „Mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény, az eljárást megszüntette.”

A szerkesztő ajánlja