Harangozó végül visszalépett Hadházy javára

2018. április 7., szombat 12:08, frissítve: szombat 13:06

Az utolsó pillanatban az MSZP politikusa, Harangozó Tamás is visszalépett Szekszárdon Hadházy Ákos javára – derült ki a szocialista képviselő Facebook-videójából. „Magyarországot egy korrupt és hazug kormány vezeti korrupt és hazug politikával” – mondta Harangozó. A szocialista politikus állítása szerint azt ígérte, hogy ha lesz országos megállapodás az MSZP és az LMP között, visszalép.  „Ez a megállapodás megtörtént” – mondta. Támogatóit arra kérte, hogy egyéniben szavazzanak Hadházyra, listán viszont az MSZP–Párbeszéd listájára. „Hajrá, Szekszárd, hajrá, változás!” – zárta bejelentkezését.

Korábban megírtuk: a III. kerületben visszalép az LMP politikusa, Ábrahám Júlia a legesélyesebb Szabó Tímea javára

Kerestük Hadházy Ákost, aki hozzátette: Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. számú választókerületében Doszpoly Botond László lép hátra. A legesélyesebb jelölt így Varga László, az MSZP–Párbeszéd képviselője. Négy éve is ő tudott ott nyerni 31,4 százalékkal, a fideszes Sebestyén László a második lett 30,9-del. Alig maradt le akkor a jobbikos Pakusza Zoltán 30,6 százalékkal – ő most is megméreti magát. Négy éve indult az LMP-s Mile Lajos is, 3,3 százalékot leszakítva a közösből.

Hadházy Ákos lapunknak elmondta: folyamatosan zajlottak az MSZP-vel a tárgyalások, és végül erre jutottak. Azt sajnálja, hogy nem született több megegyezés. Azt mi tesszük hozzá: vonatkozhat ez a VIII. kerületre, ahol az együttes Baranyi Krisztinával szemben indul a DK-s Ara-Kovács Attila és az LMP-s Jakabfy Tamás, illetve a VII. kerületre is, ahol a DK-s Oláh Lajos és az LMP-s Moldován László egyaránt ringbe száll.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Hadházy Ákost kérdeztük a kormánypárti Pesti Srácok cikkéről is, miszerint a pártszakadás szélére sodródott az LMP. Hadházy elmondása szerint csodálkozna ezen. Mint fogalmazott, „a kormánypárti oldalakon sok butaság jön le. Örülnének neki, ha így lenne, de nincs szó erről.” A PS-nek egyébként Kanász-Nagy Máté szóvivő is cáfolta, hogy szó lenne bármiféle Hadházy-ellenes belső petícióról.

A párt társelnöke szerint ha sokan elmennek vasárnap szavazni, akkor veszíthet a Fidesz. Szerinte az a legfontosabb, hogy végre kompromisszumokra kényszerüljön a jelenlegi kormánypárt, növekedjen a kontroll a hatalma felett.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.