Háromezer forint két korty vízért a debreceni villamoson

2016. április 28., csütörtök 05:05, frissítve: csütörtök 13:19

Viharos gyorsasággal terjedt el az a Facebook-bejegyzés, amit Cserháti Zoltán, a Nemzeti Sport Online újságírója osztott meg közösségi oldalán.

A sportújságíró kedden Debrecenben járt, egy sajtótájékoztatóra igyekezett és villamosra szállt. Pechjére pont akkor kortyolt bele ásványvizes palackjába, amikor az ellenőr arra járt, aki háromezer forintra büntette.

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. alvállalkozójaként dolgozó ellenőr szerint a járművön tilos italt fogyasztani, erről videofelvétel is készült. A megbüntetett meglepetésében kifizeti a helyszíni bírságot, majd elolvasta az utazási szabályzatot: „Tilos enni, tilos fagyizni, szeszes italt fogyasztani, tilos hangosan zenét hallgatni. Ital sehol, ezekért járó büntetési tételek sehol.”

Nyolcezer forint egy croissant
Nemrég beszámoltunk róla, hogy az ellenőrök nyolcezer forintra büntettek egy lányt Budapesten, aki egy fagylaltos tölcsér végével szállt fel a buszra. Az eset kapcsán utánajártunk, miért büntetnek a fővárosban.

Felháborodásában természetesen felkereste a közlekedési vállalat ügyfélszolgálatát: „Tíz perc a MalomPark, és ott állok az ügyfélszolgálatos előtt. Elmesélem a dolgot. A válasz: hát nem tudnak mindent kipiktogramozni. Mondom, elhiszem, de szerinte normális ez? Jó ez Debrecennek? Győrben nyáron vizespalackokkal várják az embert az állomáson, a DKV meg megbüntet két kortyért? Hát ők a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., az ellenőrök alvállalkozásban vannak. Tehetek hivatalos panaszt, kivizsgálják. Van értelme? – kérdem. Nem tudja, kivizsgálják, s közben húzza a száját a csaj. Húsz perc múlva kezdődik a sajtótájékoztatóm, ennyit a hivatalosdiról. Meg amúgy bűnös vagyok, magam is elismerem, ittam két korty vizet. Búcsúzóul annyit megjegyzek, a billentyűzete mellől én elraknám az üdítős üveget, hátha bejön egy alvállalkozó.”

A teljes bejegyzést ide kattintva olvashatja, ahol több hozzászóló is hasonló büntetésekről számolt be.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.