Háromezer forint két korty vízért a debreceni villamoson

2016. április 28., csütörtök 05:05, frissítve: csütörtök 13:19

Viharos gyorsasággal terjedt el az a Facebook-bejegyzés, amit Cserháti Zoltán, a Nemzeti Sport Online újságírója osztott meg közösségi oldalán.

A sportújságíró kedden Debrecenben járt, egy sajtótájékoztatóra igyekezett és villamosra szállt. Pechjére pont akkor kortyolt bele ásványvizes palackjába, amikor az ellenőr arra járt, aki háromezer forintra büntette.

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. alvállalkozójaként dolgozó ellenőr szerint a járművön tilos italt fogyasztani, erről videofelvétel is készült. A megbüntetett meglepetésében kifizeti a helyszíni bírságot, majd elolvasta az utazási szabályzatot: „Tilos enni, tilos fagyizni, szeszes italt fogyasztani, tilos hangosan zenét hallgatni. Ital sehol, ezekért járó büntetési tételek sehol.”

Nyolcezer forint egy croissant
Nemrég beszámoltunk róla, hogy az ellenőrök nyolcezer forintra büntettek egy lányt Budapesten, aki egy fagylaltos tölcsér végével szállt fel a buszra. Az eset kapcsán utánajártunk, miért büntetnek a fővárosban.

Felháborodásában természetesen felkereste a közlekedési vállalat ügyfélszolgálatát: „Tíz perc a MalomPark, és ott állok az ügyfélszolgálatos előtt. Elmesélem a dolgot. A válasz: hát nem tudnak mindent kipiktogramozni. Mondom, elhiszem, de szerinte normális ez? Jó ez Debrecennek? Győrben nyáron vizespalackokkal várják az embert az állomáson, a DKV meg megbüntet két kortyért? Hát ők a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., az ellenőrök alvállalkozásban vannak. Tehetek hivatalos panaszt, kivizsgálják. Van értelme? – kérdem. Nem tudja, kivizsgálják, s közben húzza a száját a csaj. Húsz perc múlva kezdődik a sajtótájékoztatóm, ennyit a hivatalosdiról. Meg amúgy bűnös vagyok, magam is elismerem, ittam két korty vizet. Búcsúzóul annyit megjegyzek, a billentyűzete mellől én elraknám az üdítős üveget, hátha bejön egy alvállalkozó.”

A teljes bejegyzést ide kattintva olvashatja, ahol több hozzászóló is hasonló büntetésekről számolt be.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

x
Rendkívüli hír