Harrach Péter megmagyarázta Orbán Viktor ünnepi fenyegetését

MN

2018. március 20., kedd 07:40, frissítve: kedd 12:11

Harrach Péter is megkísérelte kimagyarázni Orbán Viktor ünnepi fenyegetését, a miniszterelnök a Parlament előtt azt ígérte: erkölcsi, politikai és jogi elégtételt vesznek a választás után ellenfeleiken – olvasható a Hír TV oldalán.

A kereszténydemokraták frakcióvezetője úgy magyarázza ezt a kijelentést, hogy győzni fognak a választáson, és megnyerik azokat a pereket, amelyeket politikusaik ellen indítottak az ellenzék képviselői.

„A politikai elégtétel nyilván a választás megnyerését jelenti. A magyar emberek politikai döntést hoznak: melyik az a politikai erő, amelyiket támogatnak. Ez a politikai elégtétel. A jogi az, hogy jogi útra terelnek bizonyos rágalmakat, feljelentéseket. Az erkölcsi elégtétel az, hogy ebben a küzdelemben győz az, akinek igaza van, körülbelül így értelmezem én” – mondta a kormánypárti politikus.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.