Hat kilogramm heroin volt nála

WL

2012. április 11., szerda 07:47, frissítve: szerda 09:23

Hat kilogramm heroin volt annál a pakisztáni kábítószercsempésznél, akit elfogtak a dél-kínai Kuangcsou (Guangzhou) város határőrizeti szervei – jelentette a kínai média szerdán.

A Dubajból érkező férfit április 5-én vették őrizetbe a repülőtéren. A gyanút vele szemben furcsa járása keltette fel, majd ellenőrzése során fehér port tartalmazó kis tasakokat találtak nála a derekára és a lábára rögzítve. A laboratóriumi vizsgálat megállapította, hogy a fehér por heroin. Az ügyben a nyomozás még nem zárult le.

Ugyancsak szerdán számolt be arról a kínai sajtó, hogy öt elítéltből ketten végrehajtandó halálbüntetést kaptak a kelet-kínai Vencsou (Wenzhou) városban, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

Egy vencsoui és egy kantoni férfi kapta a legsúlyosabb büntetést kábítószer-értékesítés és -forgalmazás miatt. Előbbi három kiló metamfetamint és 150 gramm heroint vásárolt az utóbbi közvetítésével Kantonban. Az ügy további résztvevői közül egy férfi két évre felfüggesztett halálbüntetést kapott, egy másik életfogytig tartó szabadságvesztést, míg a harmadikat hét év börtönre ítélték.

A kábítószer csempészését, forgalmazását, gyártását, szállítását Kínában rendkívül szigorúan büntetik. Akinél például több mint egy kiló ópiumot vagy 50 gramm metamfetamint, illetve heroint találnak, azt 15 évi börtönre, életfogytig tartó szabadságvesztésre, vagy halálra ítélhetik. A drogforgalmazók gyakran kapnak felfüggesztett halálbüntetést, ami a gyakorlatban többnyire életfogytig tartó szabadságvesztést jelent.

Kína nem tesz kivételt a külföldiekkel sem; az elmúlt években egy brit, több japán, egy dél-afrikai és jó néhány Fülöp-szigeteki kábítószercsempész kapta a legsúlyosabb büntetést.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.