Hat rendőr kellett a kétfarkús aktivista igazoltatásához

MN

2017. november 10., péntek 19:09, frissítve: szombat 10:03

Hat rendőr igazoltatta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáját Kaposváron, az akcióról videó is készült – derül ki egy Facebook-bejegyzésből.

Berkecz Balázs, az Együtt politikusa számolt be az esetről Facebook-oldalán. Mint írta: „Tóth Barnabás, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kaposvári elnöke akciózott Kerepesi Tibornak, az Együtt képviselőjelöltjének rendezvénye után Kaposváron, a Cseri parkban. Mindeközben arrogáns, alezredesi szinten igazoltató rendőrök… Megéri megnézni, hogyan épül fejben és terepen Orbánisztán.”

Kerepesi Tibor aláírásgyűjtést indított a Cseri park beépítése ellen, majd elindultak Tóth Barnabással a parkba. 

A kétfarkús aktivista a fűre kezdett festeni, amikor megjelent két civil ruhás (ők is videóztak), majd négy egyenruhás rendőr. A vezetőjük elkezdte igazoltatni Tóthot, a videózó Berkecz Balázs pedig hiába kérdezte, hogy miért van erre szükség. Az alezredes csak azt válaszolta, hogy nem válaszol neki, mert őt nem vonta igazoltatás alá. Majd megfenyegette, hogy elő fogja állítani, mert nem vele szemben intézkedik.

Ekkor a kétfarkús aktivista kérdezte meg, hogy mit is követett el. Ő már kapott választ: általános igazoltatást végeznek, ellenőrzik az adatait, és ha nincs benne a rendszerben, akkor további jó utat fognak kívánni.

Ez meg is történt néhány perccel később, majd az egyenruhások távoztak – a civil ruhás rendőrök a biztonság kedvéért azért még a helyszínen maradtak.

A kétfarkúaknak nem először gyűlt meg a bajuk a kaposvári rendőrökkel, áprilisban járdarepedést fugáztak, amikor megjelentek a hatóságok.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.