Hat teherautónyi adomány gyűlt össze a rászorulóknak

2013. november 30., szombat 22:47, frissítve: vasárnap 13:36

Nyolcezren vittek adományt a rászorulóknak szombaton a Nyíregyházi Állatparkba, ahol az intézmény kezdeményezésére hat teherautónyi ajándéktárgy gyűlt össze.

Révészné Petró Zsuzsa, a nyírségi állatkert szóvivője az MTI-nek elmondta: nyílt napot szerveztek az állatparkban, ahová kedvezményesen, mindössze 100 forintért léphettek be a látogatók, ha adományt vittek a rászorulók megsegítésére. A szombaton 9 és 15 óra között tartott adománygyűjtő napon nyolcezren váltottak belépőt, s vittek ajándékot a nehéz sorsú embereknek. Hat teherautónyi adomány gyűlt össze, jórészt ruhaneműk, játékok, könyvek és tartós élelmiszerek. Az ajándékokat az állatpark munkatársai a rászorulókat segítő intézményeknek, alapítványoknak és óvodáknak juttatják el.

Révészné Petró Zsuzsa tájékoztatása szerint a legtöbb adományt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekjóléti Központ kapja, amely kétezer fiatalról gondoskodik a térségben. Jut az összegyűjtött ajándékokból a nyíregyházi anyaotthonnak, a családok átmeneti otthonának, a Humán Net Alapítványnak, a hajléktalanokat is ellátó Evangélikus Egyházi Oltalom Szeretetszolgálatnak, a máriapócsi görög katolikus egyházi szervezetnek, egy nagyhalászi civil szervezetnek, valamint három térségi óvodának is, ahová halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekei járnak. A Nyíregyházi Állatpark vezetői a szervezetekkel előre egyeztettek arról, hogy mire van szükségük, s az igények szerinti adományokat juttatják el hozzájuk.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.