Hat teherautónyi adomány gyűlt össze a rászorulóknak

2013. november 30., szombat 22:47, frissítve: vasárnap 13:36

Nyolcezren vittek adományt a rászorulóknak szombaton a Nyíregyházi Állatparkba, ahol az intézmény kezdeményezésére hat teherautónyi ajándéktárgy gyűlt össze.

Révészné Petró Zsuzsa, a nyírségi állatkert szóvivője az MTI-nek elmondta: nyílt napot szerveztek az állatparkban, ahová kedvezményesen, mindössze 100 forintért léphettek be a látogatók, ha adományt vittek a rászorulók megsegítésére. A szombaton 9 és 15 óra között tartott adománygyűjtő napon nyolcezren váltottak belépőt, s vittek ajándékot a nehéz sorsú embereknek. Hat teherautónyi adomány gyűlt össze, jórészt ruhaneműk, játékok, könyvek és tartós élelmiszerek. Az ajándékokat az állatpark munkatársai a rászorulókat segítő intézményeknek, alapítványoknak és óvodáknak juttatják el.

Révészné Petró Zsuzsa tájékoztatása szerint a legtöbb adományt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekjóléti Központ kapja, amely kétezer fiatalról gondoskodik a térségben. Jut az összegyűjtött ajándékokból a nyíregyházi anyaotthonnak, a családok átmeneti otthonának, a Humán Net Alapítványnak, a hajléktalanokat is ellátó Evangélikus Egyházi Oltalom Szeretetszolgálatnak, a máriapócsi görög katolikus egyházi szervezetnek, egy nagyhalászi civil szervezetnek, valamint három térségi óvodának is, ahová halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekei járnak. A Nyíregyházi Állatpark vezetői a szervezetekkel előre egyeztettek arról, hogy mire van szükségük, s az igények szerinti adományokat juttatják el hozzájuk.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

A készülő harang olyan, mint egy matrjoskababa

Ahol tojásból, cukorból, mosott agyagból és emberi hajból készül a köpeny – az ország egyetlen öntödéjében jártunk.

Pintér Bence

„A rendszerváltás ígérgető politikusjelöltjei tudatlanok vagy demagógok voltak”

Romsics Ignác Mária Terézia átértékeléséről, a konstruktív mítoszrombolásról és a történész feladatáról. Interjú.