Helyreigazítás

2015. június 10., szerda 19:10, frissítve: csütörtök 14:58

„A Versys-botrány – Lesújt a jog a zűrös meddőségi klinikára című, 2014. július 11. napján megjelent cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy az MNO többrészes cikksorozatban a magát meddőségi klinikaként hirdető intézmény törvényességének hiányát tárta fel és hogy zűrös emberkísérleteket végeztek a V. Attila által vezetett meddőségi klinikán, valamint hogy a doktor számos páciensét meg is tévesztette. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Versys Clinics a szükséges hatósági engedélyek birtokában működő meddőségi centrum, amely nem végez emberkísérleteket és nem téveszti meg ügyfeleit.

Valótlanul híreszteltük, hogy már februárban kijelenthető volt, a Btk.-ba ütközik a Versys Klinika tevékenysége. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Versys Clinics tevékenységével kapcsolatban még bűncselekmény elkövetésének gyanúja sem merült fel soha.

Valós tényeket hamis színben tüntettünk fel, amikor azt közöltük, hogy a megkárosított ügyfelek egy része beperelte a klinikát, és a gyermekáldáshoz segítő orvosi eljárás esetenként több száz ezres és milliós tételeit kellene visszafizetnie a klinikának. A valóság ezzel szemben az, hogy nincs olyan páciens, aki beperelte a klinikát vagy dr. Vereczkey Attilát, a Versys Clinicsnek nincsen pácienseivel szemben fennálló kártérítési kötelezettsége.”

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.