Hétvégén rövidebb útvonalon jár a 4-es-6-os és a 17-es villamos

MN

2018. március 13., kedd 09:25, frissítve: kedd 09:26

Vágányfelújítás miatt pénteken, szombaton és vasárnap is rövidített útvonalon közlekedik Budapesten a 4-es-6-os és a 17-es villamos.

Vágányjavítási munkák miatt változik a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos közlekedése március 16 és 18. között – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A tájékoztatás szerint pénteken hajnaltól éjfélig a nagykörúti villamosok dél-budai végállomásuktól csak a Jászai Mari térig viszik az utasokat, szombaton és vasárnap hajnaltól éjfélig pedig csak a Corvin-negyed és a Jászai Mari tér megálló között lehet utazni a villamosokkal. Mindhárom nap éjszakáján a 6-os villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár.

A javítási munkák ideje alatt napközben az utasok a villamosok által nem érintett szakaszon pótlóbusszal közlekedhetgnek.

A 17-es villamos mindhárom napon rövidített útvonalon, a Savoya Park és a Széll Kálmán tér megálló között közlekedik. A pótlás idején a Széll Kálmán tér, illetve a belváros felé utazóknak a 2-es metró, Újbuda felé a 4-es metró, az Észak-Buda felé utazóknak pedig a 19-es és a 41-es villamos használata is ajánlott.

A villamospótlásra azért van szükség, mert a BKV megbízásából a nagykörúti villamospályán olyan javításokat végeznek, amelyre nem elegendő a kéthetenként hétfőn éjszaka szokásos üzemszünet alatt rendelkezésre álló négyórás időtartam.

A szerkesztő ajánlja

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.