Hétvégén rövidebb útvonalon jár a 4-es-6-os és a 17-es villamos

MN

2018. március 13., kedd 09:25, frissítve: kedd 09:26

Vágányfelújítás miatt pénteken, szombaton és vasárnap is rövidített útvonalon közlekedik Budapesten a 4-es-6-os és a 17-es villamos.

Vágányjavítási munkák miatt változik a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos közlekedése március 16 és 18. között – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A tájékoztatás szerint pénteken hajnaltól éjfélig a nagykörúti villamosok dél-budai végállomásuktól csak a Jászai Mari térig viszik az utasokat, szombaton és vasárnap hajnaltól éjfélig pedig csak a Corvin-negyed és a Jászai Mari tér megálló között lehet utazni a villamosokkal. Mindhárom nap éjszakáján a 6-os villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár.

A javítási munkák ideje alatt napközben az utasok a villamosok által nem érintett szakaszon pótlóbusszal közlekedhetgnek.

A 17-es villamos mindhárom napon rövidített útvonalon, a Savoya Park és a Széll Kálmán tér megálló között közlekedik. A pótlás idején a Széll Kálmán tér, illetve a belváros felé utazóknak a 2-es metró, Újbuda felé a 4-es metró, az Észak-Buda felé utazóknak pedig a 19-es és a 41-es villamos használata is ajánlott.

A villamospótlásra azért van szükség, mert a BKV megbízásából a nagykörúti villamospályán olyan javításokat végeznek, amelyre nem elegendő a kéthetenként hétfőn éjszaka szokásos üzemszünet alatt rendelkezésre álló négyórás időtartam.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.